Estate Media –

Nyheder – Danmark

Vibenshuset.LIntrup.Norgart.Facade

Efter ny udlejning: Vibenshuset på Østerbro rummer nu 700 arbejdspladser

Blandt de nyeste lejere i Vibenshuset på Østerbro, der for mange fortsat er kendt som tidligere hjemsted for produktion af chokoladefrøer for Galle & Jessen, er rådgivningsvirksomheden Ballisager, som blandt andet skal drive kursuscenter for ledige akademikere. Det TopDanmark-ejede kontorhus i den ombyggede chokoladefabrik nåede i 2017 op på 700 arbejdspladser ifølge mæglerfirmaet Lintrup & Norgart.  

Kamilla Sevel

søndag 7. januar 2018 23:58

Vibenshuset på Østerbro har efter en periode med træghed i udlejningen nu fået gang i udlejningen, og blandt de nyest tilkomne i den tidligere Galle & Jessen-chokoladefabrik er rådgivningsvirksomheden Ballisager, som netop har flyttet sin københavnske afdeling med omkring 20 ansatte fra Vesterbro til Lille Trianglen. De har fået mere plads – og har vundet et udbud fra Københavns Kommune om at rådgive ledige akademikere de næste 4 år.

– Derfor skulle vi bruge andre rammer, og vi ville samtidig gerne have pænere og lysere lokaler. I Vibenshuset kunne vi skræddersy lokalerne til vores behov. De fleste steder har storrumskontorer, men det passer ikke til os. Vi har både brug for lokaler til store informationsmøder, for rum til holdundervisning og for mindre lokaler til individuel rådgivning og sparring. Jeg kan også godt lide den atmosfære, huset har; her summer af liv og aktivitet, siger direktør Morten Ballisager.

Han grundlagde virksomheden i Aarhus i 2008. I dag har Ballisager 80 ansatte, 12 afdelinger over hele landet og speciale i rekruttering, karriererådgivning og outplacement, altså rådgivning af opsagte medarbejdere.

Morten Ballisager skønner, at der på årsbasis vil komme over 2.000 ledige akademikere til rådgivning og undervisning i den gamle chokoladefabrik. Antallet afhænger for eksempel af, hvilke moduler de ledige og jobcentret vælger.

– Nogenlunde samtidig med Ballisager har vi indgået lejeaftaler med to it-firmaer og EGN Netværk Danmark. Dermed er Vibenshuset i løbet af de sidste knap 2 år kommet op på 21 lejere med 650-750 ansatte. Af de 24.000 kvm. mangler vi kun at få udlejet cirka 5.500 kvm., og vi er i dialog med flere interesserede virksomheder, siger Lars Westall, associeret partner i mæglerfirmaet Lintrup & Norgart, der overtog udlejningen for efter Sadolin & Albæk for to år siden.

Topdanmark overtog fabriksbygningerne fra 1884 i 2001. Dengang flyttede Galle & Jessen produktionen af blandt andet chokoladefrøer til Toms Fabrikker Ballerup. Dele af komplekset blev efterfølgende revet ned, og i en årrække lå Mærsk Data/IBM på adressen.

I stedet for at satse på en enkelt domicillejer har  Topdanmark de seneste år ændret ejendommen til et kontorhus med en række fælles faciliteter: Personalerestaurant, reception, kaffebar, fitness, auditorium, konferencecenter, mødelokaler, mange p-pladser og jævnlige netværksarrangementer, og det er altså den forandring, der nu giver udlejning.

Læs mere TopDanmark investerer 400 millioner kr. i 240 boliger i Odense

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny konsolideringsbølge skyllede henover ejendomsbranchen

Ugen i ejendom / lørdag 22. september 2018

Svenske Ikano har fundet sit første projekt i Danmark

Bolig, Byggeri, Investering / fredag 21. september 2018

Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os

Pluss, Transaktioner / fredag 21. september 2018

Skive vil udvikle boliger på 44.000 kvm Danish Crown-grund

Bolig, Byudvikling / fredag 21. september 2018

9-10 investorer har vist interesse for nordsjællandsk konkursbyggeri

Pluss, Advokatbranchen, Entreprenører, Projektudvikling, Bolig, Byggeri / torsdag 20. september 2018

20.000 kvm erhverv bliver gjort klar til boligbyggeri

Pluss, Projektudvikling, Bolig / torsdag 20. september 2018

Kommende konferencer

Onsdag den 26. september kl. 09:00

Persondataforordningen

- erfaringer med GDPR i ejendomsbranchen

Tirsdag den 2. oktober kl. 09:00

Udvikling og investering i Høje-Taastrup og Roskilde

- vækst og muligheder i bolig og erhverv

Jobmarked

Nyeste opslag

         

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland