M7 køber 117.000 kvm for 520 millioner kr. til ny fond

Den paneuropæiske investor and asset manager M7 Real Estate har foretaget sin første investering i Danmark på vegne af Fonden M7 European Real Estate Investment Partners IV (”M7 EREIP IV” eller ”Fonden”). Transaktionen omfatter 10 industri- og logistikejendomme til en samlet værdi af cirka 520 millioner kr.

Investeringen kommer i kølvandet på fondens sidste kapitalrejsning i november 2017, der bringer den samlede kapital op på knap 3 milliarder kr. og gør Fonden til M7’s største fond. Fonden har en samlet investeringskapacitet på over 6 milliarder kr., hvoraf cirka 4,5 milliarder kr. til dato er investeret i ejendomme i Tyskland, Holland, Finland og nu også Danmark.

De nyligt indkøbte ejendomme udgør samlet ca. 117.000 kvm. og er fuldt udlejet til 11 lejere på lejekontrakter med en gennemsnitlig vægtet uopsigelighed på cirka 6 år. Ejendommene er strategisk velbeliggende tæt ved motorvejsnettet i Storkøbenhavn, på Fyn og i Trekantområdet. Størstedelen af ejendommene er enkeltbrugerejendomme erhvervet i en række sale & lease back konstruktioner.

– Transaktionerne i Danmark medvirker til øget geografisk diversifikation og styrker samtidig fondens indtægtsprofil. Transaktionerne understøtter ligeledes M7’s strategi om at positionere EREIP IV som en attraktiv fond med fokus på at generere et løbende stærkt cash-flow, siger CIO David Ebbrell, M7.

M7 EREIP IV investeringsfokus er regionale erhvervsejendomme med value-add potentiale i Tyskland, Holland og Skandinavien. Fonden forvaltes af M7 via selskabets pan-europæiske platform.

Blue Ocean Capital har ageret som investeringsrådgiver, mens Accura, KPMG og Cowi har bistået M7 med juridisk, finansiel og teknisk due diligence.

Læs Mette Seifert, dansk direktør i M7, blev stemt ind som forkvinde for årets transaktion i 2017

Læs International investor: Vi skal sikre et afkast på 15 procent





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder