Estate Media –

Nyheder – Danmark

Gefion Groups projekt på Amager Strand.
Gefion Groups projekt på Amager Strand.

Gefion udvikler nyt Amager-projekt på 40.500 kvm. til en milliard kr.

Udviklingsvirksomheden Gefion Group, der allerede er i gang med et projekt til 800 millioner kr. på Amager, går nu i gang med yderligere 40.500 kvm. familieboliger i området fordelt på private og almene boliger.

Kamilla Sevel

onsdag 3. januar 2018 23:24

Udviklingsselskabet Gefion Group tager hul på et nyt projekt med et 40.500 kvm. stort byggeri på Amager Strandvej. Projektværdien er på den anden side af en milliard kr. Der skal opføres cirka 32.400 kvm. familieboliger i forskellige størrelser, både lejligheder og town houses, heraf giver lokalplanen mulighed for opførelse af 24.630 kvm. private boliger og 7.770 kvm. almene boliger. Der bliver endvidere 8.100 kvm. erhverv, som fortrinsvis disponeres til kontor, mindre butikker, caféer og restauranter.

Gefion Group har udviklet på projektet i godt 2,5 år i samarbejde med de omkringliggende grundejere. Oprindeligt købte Gefion Amager Strandvej 58, og har deltaget i Københavns Kommunes lokalplanarbejde for området. En endelig lokalplan blev vedtaget i foråret 2017. Nu har Gefion Group så desuden købt naboarealerne af henholdsvis De Forenede Ejendomsselskaber og Dansk Merchant Capital og råder derfor nu samlet over byggeret til 40.500 kvm.

Projektet er delt i 6 etaper, hvoraf Tegnestuen Vandkunsten er arkitekten på størstedelen. Første etape på 6.500 kvm. og 69 boliger starter allerede om en måneds tid. Hele projektet ventes afsluttet i 2020.

– Vi ønsker at skabe et attraktivt, grønt bykvarter med blandet bebyggelse, hvor bygningerne varierer i størrelser med små, intime byrum og grønne kiler, som skaber miljø og mulighed for mennesker for at mødes, siger Henrik Nissen, Gefion Group.

Området ligger ud til Amager Strandvej med kolonihaver, sejlklubber og Amager Strandpark som nabo. Mod vest afgrænses arealet af den tidligere Amagerbanen og mod syd af den grønne sti i forlængelse af Lergravsvej. Parkering er primært i P-kælder.

De 8.100 kvm. erhverv er fordelt på to etaper og er 20 procent af det samlede projekt. Erhverv får dermed en noget større andel end i Gefion Groups tidligere projekter.

-Den lidt større vægt på erhverv, primært serviceerhverv afspejler en udvikling, hvor vi blander kortene og optimerer de muligheder, som beliggenhed og fysiske forhold gør muligt. I forbindelse med overtagelsen af ejendommene overtager vi også en række eksisterende erhvervslejere, som vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med, siger Henrik Nissen.

Finansieringen af grundkøbene løber op i cirka 370 millioner kr. De er finansieret dels ved egenkapital og dels ved udstedelse af obligationer, som primært er solgt til professionelle institutionelle investorer.

– Den kommende projektfinansiering på 6-700 millioner kr. kan ske på flere måder. Vi har gode erfaringer med forskellige modeller til projektfinansiering med deltagelse af danske og udenlandske institutionelle investorer og private, siger adm. direktør Thomas W. Færch, Gefion Group og fortsætter:

– Vi udvikler ikke til egen portefølje. Vi forventer i lighed med vores andre projekter at sælge boligerne i takt med at de færdiggøres. Dette projekt kan indeholde både udlejningsboliger og ejerboliger. Den nærmere fordeling heraf er endnu ikke fastlagt.
Arealmæssigt er Amager Strandvej-projektet det hidtil største, som Gefion Group arbejder med og følger det hidtil største Rødovre Port på 37.500 kvm., som bliver igangsat i år. Ikke langt fra det nye boligprojekt er Gefion Group ved Metrostationen Femøren i gang med at udvikle et hotel- og ungdomsboligprojekt på i alt 23.000 kvm. og en projektværdi på mere end 800 millioner kr. Byggeriet vil være færdigt ultimo 2019.

Siden starten i 2013 har Gefion Group igangsat udviklingen af 24 projekter, hvoraf 17 projekter er i gang, og syv projekter er afsluttet og solgt dels til private boligkøbere dels som grydeklare udviklingsprojekter til investorer.

Selskabet er fire år gammelt og er startet af adm. direktør Thomas W. Færch og udviklingsdirektør Henrik Nissen. Gefion Group arbejder i alt i øjeblikket med udviklingen af 165.000 kvm. med cirka 3.000 bolig- og erhvervsenheder i København og i omegnskommunerne.  Projektværdien er i alt på cirka fem milliarder kroner. De fleste med en tidshorisont på 18-36 måneder.

Læs om Gefion Group har projekter for 5 milliarder kr.

Læs om Gefion skal bygge hotel og ungdomsboliger ved Femøren for 800 millioner kr.

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny konsolideringsbølge skyllede henover ejendomsbranchen

Ugen i ejendom / lørdag 22. september 2018

Svenske Ikano har fundet sit første projekt i Danmark

Bolig, Byggeri, Investering / fredag 21. september 2018

Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os

Pluss, Transaktioner / fredag 21. september 2018

Skive vil udvikle boliger på 44.000 kvm Danish Crown-grund

Bolig, Byudvikling / fredag 21. september 2018

9-10 investorer har vist interesse for nordsjællandsk konkursbyggeri

Pluss, Advokatbranchen, Entreprenører, Projektudvikling, Bolig, Byggeri / torsdag 20. september 2018

20.000 kvm erhverv bliver gjort klar til boligbyggeri

Pluss, Projektudvikling, Bolig / torsdag 20. september 2018

Kommende konferencer

Onsdag den 26. september kl. 09:00

Persondataforordningen

- erfaringer med GDPR i ejendomsbranchen

Tirsdag den 2. oktober kl. 09:00

Udvikling og investering i Høje-Taastrup og Roskilde

- vækst og muligheder i bolig og erhverv

Jobmarked

Nyeste opslag

         

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland