Estate Media –

Nyheder – Danmark

Marmorbyen. Nordhavn. Foto Patrizia
Marmorbyen. Foto Patrizia

Patrizia køber 12 ejendomme i Nordhavn

Investeringsselskabet Patrizia køber 259 lejligheder i Nordhavn af Pensam og By & Havn. Patrizias Rikke Lykke vurderer, at boligefterspørgslen fortsat langt vil overstige udbuddet i København, og derfor er der fortsat god grund til at investere i boligejendomme. RED Cushman Wakefield har stået for salgsprocessen.

Kamilla Sevel

tirsdag 2. januar 2018 10:46

Investeringsselskabet Patrizia har købt 259 lejligheder i boligområdet ’Marmorbyen’ i København af pensionsselskabet PenSam og Udviklingsselskabet By & Havn. De i alt tre akkvisitioner, som omfatter 12 separate ejendomme, er gennemført på vegne af 3 Patrizia fonde. Der er i alt tale om 27.895 kvm.

– Den fortsatte ubalance i udbud og efterspørgsel i disse byers boligejendomsmarkeder fortsætter med at understøtte den fremtidige udvikling. Som Danmarks hovedstad såvel som et blomstrende økonomisk og kulturelt centrum drager København stor fordel af den voksende befolkning og urbanisering, hvilket gør opkøbet af boligprojektet Marmorbyen til en meget attraktiv investering for Patrizias kunder, siger adm. direktør Rikke Lykke, Patrizia Nordics.

Marmorbyen var i 2013 det allerførste nye byggeri, der blev sat i gang i Nordhavn.

– Nordhavn gennemgår i disse år en utrolig forvandling fra isoleret område til pulserende bykvarterer med kvalitetsboliger og arbejdspladser – ikke mindst hér i Marmorbyen. I hele processen har vi haft et fortrinligt samarbejde med PenSam og NCC, og byggeriet er resultatet af de forskellige kompetencer og knowhow, der er i de 3 virksomheder. Salget til Patrizia er en fornuftig forretning og afslutter den fælles proces på fineste vis, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Opførelsen – og nu salget – af Marmorbyen er en del af PenSams strategi for ejendomsinvesteringer, hvor pensionsselskabet er trådt til tidligere i processen, end man traditionelt har gjort i pensionsbranchen.

– Ved at træde ind allerede i opstartsfasen af byggeriet, skaber vi grundlag for et bedre afkast til vores pensionskunder, end vi ellers ville have gjort. Processen med By & Havn og NCC som entreprenør har været meget positiv, og Marmorbyen er endnu et af de vellykkede partnerskaber, vi har haft på ejendomsområdet, som bidrager til udviklingen af København, siger Claus Jørgensen, investeringsdirektør i PenSam.

Opkøbet er delt i to faser: Den første fase, som omfatter 2 køb af 128 2-, 3- og 4-værelses lejligheder samt 4 erhvervslejemål på tværs af 6 ejendomme. Det tredie køb omfatter 131 lejligheder på tværs af 6 ejendomme. Alle lejlighederne har enten altan eller terrasse.

– Investeringen på vegne af tre forskellige investorer demonstrerer, Patrizias evne til at skræddersy investeringsløsninger, som passer til vores investorer, siger Rikke Lykke.

Ejendommene er placeret i midten af den lille halvø Marmormolen og grænser op til FN Byen. Købet af Marmorbyen er det seneste i en serie af boligejendomsopkøb, som Patrizia har gennemført i Danmark i 2017. I marts investerede virksomheden i et 142-lejligheder stort udviklingsprojekt i Københavns Sydhavn. I april blev en portefølje med 6 ejendomme opkøbt – 5 i København inkl. en udviklingsejendom samt en ejendom i Aarhus. I juli investerede Patrizia så i endnu et udviklingsprojekt bestående af 16 ejendomme efterfulgt af et 177 lejligheder stort udviklingsprojekt i oktober – begge beliggende på Teglholmen i Københavns Sydhavn.

Patrizia Immobilien AG har været aktiv som investeringsselskab på det europæiske ejendomsmarked i mere end 30 år. Efter at have gennemført virksomhedsopkøbene af Sparinvest Property Investors og TRIUVA i hhv. efteråret 2017 og januar 2018 øges Patrizias samlede asset under management til godt 232 milliarder kroner. Patrizia opererer primært som porteføljeforvalter og medinvestor for forsikringsselskaber, pensionskasser, statslige fonde, sparekasser og andelskasser.

RED Cushman Wakefield har repræsenteret sælgerne og forestået salgsprocessen. KPMG har ydet finansiel og skattemæssig rådgivning til køberne.

Læs også Patrizia køber Rockspring – danske Rikke Lykke skal stå i spidsen for integrationen

Læs også Ugen i Ejendom – de skabte årets sidste store overskrifter

Kommentarer

Seneste nyt

Københavnsk kulturarvsmagasin til 167 millioner kr. står klar i Taastrup til sommer

Byggeri, København / tirsdag 16. januar 2018

Horten Advokatpartnerselskab tilknytter ejendomspartner fra Bruun & Hjejle

Virksomheder og mennesker / tirsdag 16. januar 2018

Transaktionsvolumen 2017: Nyboligs opgørelse meget tæt på 100 milliarder kr.

NYHEDER DANMARK / tirsdag 16. januar 2018

2E Group sælger 230 boliger for 430 millioner kr. i Storkøbenhavn

Bolig, Transaktioner / tirsdag 16. januar 2018

Coop sælger 1. projekt med byggeretter ud af 5 til Casa Nord

NYHEDER DANMARK / tirsdag 16. januar 2018

Thylander Gruppen indvier ny fond med køb af 2 markante ejendomme

Ejendom, Investering / mandag 15. januar 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Torsdag den 1. februar kl. 12:00

Boligdagene 2018

Jobmarked

Journalist til

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland