Estate Media –

Nyheder – Danmark

fields.butik.butikscenter.steen_stroem
I fields i Ørestad er der det seneste halve år netop rykket en række leisure faciliteter ind for at styrke oplevelsessfæren i centret. Foto: Steen & Strøm.

Butikker får nye kort på hånden når der skal forhandles lejeaftaler

Udlejere skal i højere grad komme ind i kampen om butikslejerne. Onlinesalg men også en helt ny magtbalance mellem butikkerne kommer til at præge retailmarkedet i 2018. Det kommer til at få stor indflydelse på ikke mindst de vilkår, der kan forhandles i en lejeaftale

Kamilla Sevel

tirsdag 2. januar 2018 12:05

Fra 2-cifrede vækstrater forventes onlinesalget at falde til en vækst på bare 7 procent i 2021, ifølge tal fra mæglerfirmaet Colliers International. Og derfor begynder online-butikkerne at tænke fysiske butikker i form af high street eller butikscentre ind i deres strategi.

– Når væksten i online falder, så skal centre og butikker stå klar med et oplevelsesunivers, der tilbyder et alternativ til bestillingen i sofaen og lokker folk ud i butikkerne. En af de markante tendenser er, at food & beverage, som det hedder internationalt, kommer til at fylde meget mere, og det er et af de steder, hvor butikscentre og hovedgader virkelig kan tilbyde noget, når vi vælger at kombinere shoppeturen med at gå ud at spise. Den generelle tendens er, at pengene flytter fra finere restauranter til mere afslappede atmosfærer. Vi spiser oftere ude, men mindre ad gangen og mere uformelt, siger advokat og partner Claudia Mathiasen, Winsløw, der blandt andet er specialiseret i detailmarkedet.

Det kommer til at påvirke udlejerne. Men det gør visse konceptbutikkers tiltrækningskraft også.

– Vi har tidligere set, at for eksempel dagligvarebutikker har siddet med nøglen til et butikscenter, fordi de trak kunderne til. Men nu ser vi, at en butik som Søstrene Grene kan øge gennemstrømningen i et center med adskillige procent. Så er det klart, at de har en helt anden forhandlingsposition overfor udlejer. Samtidig ser vi, at med hurtige ændringer i branchen, er der et ønske om, at lejekontrakterne bliver kortere og mere fleksible. Som udlejer er det vigtigt at overveje at indrette sin butik, så den får en langtidsholdbar grundindretning, som der så i stedet kan justeres på i forhold til interiør og udtryk. Med den strikse danske lovgivning og tidskrævende behandling af byggetilladelser kan vi ikke følge med til det tempo, som butikkerne omstiller sig i, hvis man ikke som udlejer grundlæggende tager nogle greb, der kan honorere og lette omstillingerne, siger Claudia Mathiasen.

Læs hele reportagen fra Mapic 2018 og interviewet med Claudia Mathiasen og flere andre nøglepersoner i retailmarkedet i Estate Magasin – det store årsnummer her

Claudia Mathiasen er blandt talerne på Retail 2018.

( Besøgt 483 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Trio presser på for at skaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Cobblestone lander aftale med pensionsduo efter milliardhandel

Pluss, Administration / torsdag 3. december 2020

Bilfri bypark foran Tivoli rykker tættere på

Byudvikling, København / torsdag 3. december 2020

Familieejet selskab overtager Ankerhus i Skagen i hurtig handel

Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 3. december 2020

Normal vil have huslejen ned i detailbranchen

Retail / torsdag 3. december 2020

Danske Shoppingcentre køber Aalborg Storcenter på 52.000 kvm

Aalborg, Investering, Retail, Transaktioner / onsdag 2. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder