(Foto: Henning Larsen og Tredje Natur)

AP Ejendomme klar til at forhandle igen efter nedbrud i forhandlinger om Vinge

Frederikssund Kommune går ikke videre med forhandlingerne om Vinge Centrum med AP Ejendomme. Kommunen indgik den 23. juni 2017 en betinget aftale om byudviklingen af Vinge med AP Ejendomme og med MT Højgaard som totalentreprenør.

Aftalegrundlaget var betinget af forhold, som primært vedrørte de overordnede rammer for byudviklingen. Kommunens administration har efter bemyndigelse fra et enigt Frederikssund Byråd og efter aftale med AP Ejendomme afsluttet forhandlingerne om disse forhold med den konsekvens, at den betingede aftale er annulleret.

Frederikssund Byråd ønsker, at der skal genudbydes nye projekter vedrørende realiseringen af den centrale del af Vinge, og at dette skal ske hurtigst muligt.

– Efter et intensivt forhandlingsforløb med AP Ejendomme har vi konstateret, at vi ikke umiddelbart har kunnet nå hinanden. MT Højgaard er blevet orienteret herom med henblik på afslutning af entreprisen. Visionen om Vinge lever, og Byrådet har udtrykt sit ønske om, at den centrale del af den nye by Vinge skal genudbydes. Vi ser gerne, at AP Ejendomme og MT Højgaard fortsat er interesseret i at bidrage til at virkeliggøre visionen, siger borgmester John Schmidt Andersen.

AP Ejendommes direktør Peter Olsson fortæller, at parterne har kæmpet bravt for at nå hinanden, og at, til trods for at det ikke lykkedes at lande en endelig aftale, AP Ejendomme og Frederikssunds Kommune ‘skilles som venner’.

– Det er et kæmpe projekt, hvor meget skulle gå op i en højere enhed, og der har vi bare måtte konstatere, at vi ikke kunne finde hinanden i denne omgang. Når kommunen har genovervejet, hvordan projektet skal genudbydes, så vil vi rigtig gerne forhandle igen, for Vinge er et meget spændende projekt med et stort potentiale, siger Peter Olsson til Estate Media.

Læs også: Den nye bydel Vinge giver kaos i Frederikssunds Kommunes økonomi

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder