Estate Media –

Nyheder – Danmark

Rikke Lykke, Patrizia. Foto: Kamilla Sevel.
Rikke Lykke.

Patrizia køber Rockspring – danske Rikke Lykke skal stå i spidsen for integration

Med købet af investeringsforvalteren Rockspring vokser den investeringsvolumen, som Patrizia har under forvaltning med cirka 20 procent til 298 milliarder kr. Danske Rikke Lykke tager endnu et spring op i Patrizias interne organisation med ansvaret for at stå for integrationen af Rockspring.

Martin Burlund

onsdag 20. december 2017 3:02

Det tyske ejendomsinvesteringsselskab Patrizia, der var blandt de første internationale investorer til at sætte kontor op i Danmark, tager nu et markant yderligere skridt med opkøbet af Rockspring Property Investment Managers, der er et uafhængigt investment management selskab med hovedkvarter i London.

Med Rocksprings aktiver under forvaltning svarende til godt 58 milliarder kr. øger Patrizia sin globale investorbase og udvider samtidig sin europæiske markedstilstedeværelse. Transaktionen bygger videre på koncernens opkøbsstrategi med de seneste opkøb af såvel Triuva som Sparinvest Property Investors i slutningen af 2017 og øger Patrizias aktiver under forvaltning til i alt ca. 298 milliarder kr.

Efter at have forestået integrationen af Spar Invest Property Investor tidligere dette efterår får Rikke Lykke, som er adm. direktør for Patrizia i Norden, en central rolle i koncernens fremtidige strategiske udvikling.

Med titlen som Head of Corporate Integration får hun nemlig sideløbende med sin rolle som nordisk chef ansvaret for at integrere Patrizia seneste paneuropæiske opkøb af Triuva i november og nu også Rockspring.

– Patrizia står overfor en spændende udvikling lige nu, og jeg ser frem til at stå i spidsen for den strategiske
integrationsproces på tværs af landegrænserne, siger Rikke Lykke.

Med opkøbet styrkes Patrizias markedsposition, så koncernen nu ifølge en pressemeddelelse placerer sig blandt Europas top-10 investment managers.

– Med Rocksprings enestående track record og anerkendelse for sine europæiske ejendomsinvesteringer og services er denne akkvisition en vigtig milepæl for Patrizia i vores mål om at blive en førende global udbyder inden for europæiske ejendomsinvesteringer, siger CEO Wolfgang Egger, Patrizia.

– Endvidere vil opkøbene gøre det muligt for vores institutionelle samt private investorer at få adgang til nye markeder, ejendomstyper og risikoprofiler inden for ejendomsinvesteringer samtidig med, at vi udvider vores globale fundraisingkapacitet. Vi glæder os til at byde Rockspring velkommen og sammen med de seneste opkøb af Triuva og Sparinvest Property Investors at realisere vores ambitioner. Vi har arbejdet på disse opkøb i flere måneder, og det glæder mig, at vi har kunnet afslutte dem alle i år. Det giver os en unik mulighed for at kunne bringe Rockspring, Triuva og Spar Invest Property Investors ind i Patrizia i en omfattende, men samlet integrationsproces, siger Wolfgang Egger.

Robert Gilchrist, Rocksprings adm. direktør, siger at Rockspring-teamet ser frem til at tage sine institutionelle kunder på en ny rejse som en del af Patrizia.

– Patrizia er et stærkt match både kulturelt og strategisk for vores forretning. Samtidig med at vi har meget komplementære virksomheder, deler vi også en ambition for vækst, og vi glæder os derfor til at samarbejde med Patrizia om at levere et bredt udvalg af produkter til vores investorer i de kommende måneder og år. Vores fælles investorbase vil drage fordel af et endnu større udvalg af investeringsmuligheder i Europa på grund af de kombinerede virksomheders styrker og et ægte paneuropæisk netværk, som giver en bred porteføljeadgang på tværs af ejendomssektorer og geografiske områder, siger han.

Rockspring har opbygget en solid portefølje igennem de sidste 30 år og har i denne periode etableret en investorbase på over 120 institutionelle investorer fordelt på 20 lande. De er eksperter i fondsledelse og de 110 medarbejdere forvalter ejendomsinvesteringer primært inden for detail-, kontor- og industrisektoren fra syv kontorer i Europa.

Rocksprings aktiver under forvaltning er fordelt på Storbritannien og Irland (35 procent), Tyskland (34 procent) og Frankrig (13 procent), mens resten (19 procent) er spredt over resten af Europa.

Rockspring vil ifølge Patrizia komplementere deres fundraisingstruktur. Hvor størstedelen af Patrizias investorer stammer fra Tyskland fordeler Rocksprings investordatabase sig på 31 procent fra Storbritannien, 26 procent fra Asien og Stillehavsområdet og 5 procent fra Nordamerika.

Cirka 80 procent af Rocksprings investorer er pensionskasser, men virksomheden tæller også forsikringsselskaber og andre institutionelle og private investorer blandt sine klienter. Opkøbet af Rockspring er det seneste i en række virksomhedsopkøb, som Patrizia har gennemført og succesfuldt integreret i koncernen i de seneste år.

Patrizia vil offentliggøre detaljer om den økonomiske påvirkning af denne erhvervelse sammen med offentliggørelsen af årsregnskabet i første kvartal af 2018. Patrizia forventer at close transaktionen ved udgangen af første kvartal i 2018 og bidrage til indtjening i købsåret.

Læs også: Patrizia køber Sparinvest Property Investors

Læs også: Patrizia godt på vej mod årsmål med 261 ud af 447-559 millioner kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Pensionskasse køber flerbrugerejendom i Herning til 97 millioner kr.

Pluss, Kontor, Transaktioner / mandag 17. december 2018

Gefion vil bygge 24.200 kvm ungdomsboliger og hotel på Amager

Byggeri, Investering, København / mandag 17. december 2018

Ugen i Ejendom: Hertil og ikke længere

Ugen i ejendom / fredag 14. december 2018

Rambøll køber amerikansk virksomhed med 900 ansatte

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / mandag 17. december 2018

Tre selskaber investerer over en halv milliard kr. i ny Østre Landsret

Byggeri, Investering, København / fredag 14. december 2018

Pensiondanmark dropper samarbejde med Peter Norvig og Living Homes

København / fredag 14. december 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 17. januar kl. 12:00

Boligdagene 2019

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

Torsdag den 24. januar kl. 09:00

Forstædernes liv langs fremtidens ringbane

- milliarder i spil mellem Lyngby og Ishøj

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Medarbejder til køb, salg og leje af ejendomme

       

Asset Manager

       

Projektchef til projektudvikling

       

Erfaren projektudvikler

       

Ejendomsadministrator for Castellum

   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland