(Foto: Henning Larsen og Tredje Natur)

Den nye bydel Vinge giver kaos i Frederikssunds Kommunes økonomi

Den nye bydel i Frederikssund, Vinge, har fra idéstadiet været et prestigeprojekt for kommunen, men nu er Vinge endt som en hovedpine for byens politikere, der nu skal finde 163 millioner kr. ekstra for at få 2017-regnskabet til at gå op. Det skriver DR.

Det er et manglende salg af byggeretter, som var budgetteret til 2017, der udgør problemet. Der blev i juni måned lavet en aftale med AP Pension om tilførsel af midlerne, men denne aftale var betinget, hvorfor pengene ikke er landet i kommunekassen.

– Det er rigtig mange penge, men vi er nødt til at deale med det, og vi har nogle redskaber, vi kan rode med, så jeg er meget betrygget ved det, men det er da ikke fordi, at det er en ønskesituation, siger Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen, til DR.

Byudviklingsprojektet Vinge er beliggende øst for Frederikssund. Byens centrum opføres i to etaper og omfatter i alt 183.860 kvm bebyggelse. MT Højgaard er entreprenør på projektet, der indtil videre løber op i 590 millioner kr.

John Schmidt Andersen kan ikke sige, om situationen kommer til at forsinke Vinge-byggeriet.

Læs også: AP Pension og Frederikssund Kommune indgår aftale om etablering af Vinge Centrum

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder