Den officielle grundstensnedlæggelse for Tulip-grunden blev foretaget med taler fra Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard, Nikolaj Stampe fra PKA og Asger Enggaard fra A. Enggaard

Omstridt PKA-byggeri af 300 boliger på Tulip-grund endelig sat i gang

PKA er i gang med at udbygge deres portefølje af ejendomme betydeligt. Et af disse projekter, opførelsen af 300 boliger i Brabrand på den gamle Tulip-fabriksgrund, er efter en del tovtrækkeri endelig blevet sat i gang, selvom entreprenørerne i A. Enggaard har haft planer på bordet siden 2014. Det er særlig højden på boligbyggeriet, der har været en tvist med beboere i nærheden af det nye byggeri.

Det endte med, at A. Enggaard lavede planerne om, så antallet af etager gik fra seks til fire, hvilket flere beboere stadig synes var for højt. Men nu er byggeriet med opbakning fra Aarhus Kommune blevet sat i gang.

– Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

PKA har investeret cirka 18 milliarder kr. i danske ejendomme og 2,6 milliarder kr. i udenlandske ejendomme. De har planer om at hæve investeringerne i ejendomme til 30 milliarder kr. i 2020.

Tulip-slagteriet i Brabrand lukkede ned for produktionen i 2008, og siden har der ikke været aktivitet på grunden, mens bygningerne har stået nedslidte og faldefærdige. Men nu skal området forvandles til et moderne boligområde med 300 nye boliger herunder 30 almene familieboliger og 36 almene ungdomsboliger, som boligforeningen Lejerbo Aarhus skal stå for. Det nye boligområde har en samlet værdi på cirka 700 millioner kroner.

Den 6. december 2017 blev den officielle grundstensnedlæggelse til boligområdet foretaget, hvor der frem til slutningen af august 2020 vil blive opført både rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse og flotte grønne områder. Det glæder man sig over hos entreprenørfirmaet A. Enggaard, der står bag det nye boligområde med PKA.

– Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by. Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning, siger Dan Pilgaard Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, der skal stå for entreprisen af projektet.

Foruden Tulip-grunden samarbejder de to parter også om yderligere 1800 boliger i Aarhus – i Ceresbyen, på Skejbyvej og ved Godsbanen.

Årstiderne Arkitekter har tegnet projektet, og Niras og LB-Consult er ingeniører.

Læs også: Højden på nyt boligbyggeri skaber fortsat ballade i Brabrand





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder