Estate Media –

Nyheder – Danmark

Østre Landsret flytter til 16.000 etagemeter i Nordhavn i 2021

By & Havn har solgt ca. 16.000 etagemeter byggeret på en grund på Trælastholmen til Bygningsstyrelsen. Dermed flytter Østre Landsret fra bygningerne i Bredgade/Fredericiagade til Indre Nordhavn.

Martin Burlund

torsdag 7. december 2017 10:29

Det nye kvarter i Nordhavn får en markant offentlig institution i fremtiden, når Østre Landsret flytter sine aktiviteter til området. Bygningstyrelsen har købt 16.000 kvm byggeretter på Trælastholmen, og forventer at den nye domstolsbygning står klar i 2021.

– Jeg er tilfreds med, at aftalen er kommet i hus. Nu begynder vi for alvor at kunne se konturerne af Trælastholmen som et dynamisk kvarter primært med erhverv ved Metrostationen Orientkaj. Foruden Østre Landsret ved vi, at der bygges et Comwell hotel på Trælastholmen. Det er dejligt at konstatere, at kvarteret kommer godt fra start med en højprofileret institution som Østre Landsret, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Indretningen af byggeriet afviger fra et sædvanligt erhvervsbyggeri, bl.a. på grund af krav til størrelsen af retssale, særlige krav til adgangsforhold m.v. Derfor har Bygningsstyrelsen, By & Havn og Københavns Kommune undersøgt, hvordan byggeriet kan gennemføres på grunden, og det har bl.a. været nødvendigt at gøre byggefeltet bredere end forudsat i den oprindelige lokalplan.

– Med den betingede købsaftale mellem Bygningsstyrelsen og By & Havn ser jeg med stor forventning frem til, at Østre Landsret i løbet af ganske få år kan flytte ind i en smuk og funktionel bygning, som er opført til domstolsformål, og som imødekommer de mange krav til sikkerhed, funktionalitet og brugerfaciliteter, som i dag med rette stilles til en velfungerende retsbygning. Med grundens centrale beliggenhed på Trælastholmen i det indre Nordhavn og meget tæt på Metroen vil det ydermere blive væsentligt enklere for brugerne at komme til landsretten, end tilfældet er i dag, siger landsretspræsident Bent Carlsen, Østre Landsret.

Løsningen har været at parallelforskyde den planlagte kanal øst for byggefeltet 10 meter, således at kanalen får den samme bredde, som, det hele tiden har været meningen. Dette er aftalt med Københavns Kommune, og byggeriet til Østre Landsret på byggefeltet er dermed muliggjort. Kanalen etableres dog først, når Østre landsret-byggeriet står færdigt.

– Vi er meget tilfredse med, at samarbejdet med By & Havn og Københavns Kommune har muliggjort byggeriet, så Østre Landsret med det betingede grundkøb kan se frem til en ny bygning, der er den tredje statsmagt værdig, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Lyndrup.

Foruden de 16.000 etagemeter etableres en kælder med 16 parkeringspladser. Bygningsstyrelsen forventer at udbyde byggeriet som OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab). By & Havn stiller krav til, at alle nye bygninger om at de bæredygtighedscertificeres efter DGNB standarden – ligesom selve kvarteret Trælastholmen allerede før igangsættelsen er præcertificeret som et bæredygtigt kvarter.

Læs også: Nordhavnsvejen tages i brug før jul

Læs også: Walls og Nordkranen køber grund i Nordhavn til 12.000 kvm boligbyggeri

Kommentarer

Seneste nyt

Dades sælger Codanhus for 1,4 milliarder kr. til svensk investor

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Heimstaden køber Valsehuset i Valby for 340 millioner kr.

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Bruuns Galleri er mest veldrevne shoppingcenter i Steen & Strøms portefølje

NYHEDER DANMARK / fredag 16. februar 2018

Stigning i omsætning og resultat i 2017 giver rekordregnskab hos Bravida

Regnskab og resultater / fredag 16. februar 2018

PFA sælger 5.800 kvm tidligere Rambøll-domicil i Esbjerg til boligudvikler

Ejendom, Transaktioner / torsdag 15. februar 2018

Danske opkøb gør 2017 til et rekordår for Wihlborgs

Regnskab og resultater / torsdag 15. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland