Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Arkiv

Nybolig og Domea.dk opfordrer til flere almene boliger under byens tage

Masser af nye almene boliger i København: Hvis Københavns Kommune i en periode vil give en fornuftig og forsvarlig dispensation fra reglerne, er det muligt hurtigt at udnytte nogle af de mange kvadratmeter under Københavns tage til nye almene boliger. Det siger Domea.dks byggechef Charlotte Nørbak, der bliver bakket op af Nyboligs relationschef.

Martin Burlund

tirsdag 21. november 2017 10:25

Mens 100 københavnere i 1990 havde knap 58 boliger at deles om, var det tal i 2016 faldet til godt 48 boliger. Det viser en rapport, som Statens Byggeforskningsinstitut og Aalborg Universitet netop har udgivet med titlen Udviklingen i boligsituationen i København og nybyggeriets virkninger.

Ifølge rapporten fra Statens Byggeforskningsinstitut og Aalborgs Universitet opnås den største effekt ved at opføre flere almene boliger.

– Det har de sidste knap tredive år været en velkendt tendens, at København med ganske små udsving har oplevet en kraftig popularitet, men efter Finanskrisen har der virkelig været fart på. Det skyldes ikke mindst, at luften blev slået ud af byggeriet, så der slet ikke er blevet bygget det antal boliger, der er brug for. Med de aktuelle boligpriser er ejerboligmarkedet lukket land for mange, så for at sikre en bedre social balance skal der i højere grad satses på nybyggeri, hvor alle indkomstgrupper kan være med, siger Thomas Hovgaard, der relationschef i Nybolig.

Konsekvensen af nedgangen i byggeriet mærkes tydeligt i Nyboligs forretninger, hvor antallet af interesserede købere langt overstiger antallet af boliger til salg.

I dagspressen har aktører i byggebranchen, Det økologiske råd og Drost Fonden den seneste tid opfordret Københavns Kommune til at omdanne byens uudnyttede tagarealer til nye boliger. De anslår, at der kan etableres 22.000 nye boliger oven på eksisterende bygninger. Opfordringen går bl.a. i rette med det, der kaldes en træg sagsbehandling i kommunen og en kritik af kommunens ønske om at fastholde de skrå tage og kviste, som kendetegner mange af byggerierne, som er fra 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.

– Det er en illusion at tro, at ejerboligmarkedet kommer til at løse både den akutte og langsigtede boligmangel, men køberne er der, så måske skulle man overveje at udnytte den eksisterende bygningsmasse bedre og fx inddrage de mange hundredetusinde kvadratmeter loftrum, som rummer et stort potentiale, siger Thomas Hovgaard.

København vokser med ca. 1000 nye borgere om måneden, og kommunen forventer selv, at der er behov for at bygge 45.000 nye boliger de næste ti år. Heraf håber kommunen, at der kan bygges mindst 9000 almene boliger i samme periode. Når det går trægt med både nybyggeri og almene boliger, er det bl.a. fordi, det er svært at finde ledige byggegrunde – særligt til det almene, der ikke kan følge med de høje markedspriser.

– Et nærmere eftersyn af de regler, der i dag forhindrer en realisering af tagbyggerier i eksisterende byggerier viser, at det ikke behøver at være så svært endda. Det kræver blot lidt politisk mod og vilje, siger byggechef i Domea.dk Charlotte Nørbak.

Læs mere: Organisationer og bygherrer i åbent brev til beslutningstagere: Vi vil have flere tagboliger

 

Kommentarer

Seneste nyt

Partnerflugt til Accura får Plesner til at slå afdelinger sammen

Advokatbranchen / mandag 21. oktober 2019

Anne Crone i spidsen for Danboligs nye boligbutikker i hovedstaden – skifter fra Home

København, Virksomheder og mennesker / mandag 21. oktober 2019

Opløst andelsboligejendom på Frederiksberg solgt for trecifret millionbeløb

Pluss, Bolig, København, Transaktioner / mandag 21. oktober 2019

Årstiderne Arkitekter, Sweco og Dansk Boligbyg vinder projekt i Odense

Bolig, Odense / mandag 21. oktober 2019

Fire nye medejere af Birch Ejendomme – to familier forlader ejerkredsen

Virksomheder og mennesker / søndag 20. oktober 2019

Boligudlejningsejendomme i København steget 22 procent på et år

Bolig, Investering / mandag 21. oktober 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 22. oktober kl. 09:00

Tagboliger og altaner

– udvikling, projekter og rentabilitet

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten i provinsen

Jobmarked

Nyeste opslag

Account Manager

     

Projektleder til konferencer og events

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland