Mærsk Tårnet vinder stor arkitektpris. Lær mere om den særprægede bygning her:

Mærsk Tårnet er et state-of-the-art forskningscenter i hjertet af København. Mærsk Tårnets arkitektur er baseret på en idé om at skabe samhørighed – mellem forskere, studerende og byen. Med sine 3000 kobberskodder og relief-agtige udtryk, state-of-the-art forskningsfaciliteter og indbydende campusområde åbner Mærsk Tårnet universitetet op mod lokalområdet i en varieret og grøn campuspark.

Som et træ hviler tårnet på en stjerneformet base bestående af fire bygninger. Disse bygninger, der i deres funktioner understøtter den forskning, som udføres i tårnet, rummer kantine, auditorier og fællesrum. Bygningerne er tilpasset områdets landskab og veje, så der skabes en ny sammenhæng og genvej mellem Nørre Allé og Blegdamsvej på Nørrebro.

Facaden er beklædt med 3300 kobberskodder, hvilket giver bygningen et relief-agtigt udtryk. En tredjedel af skodderne er udført i transparent strækmetal og bevæger sig afhængig af solen. Facaden skifter derfor udtryk i løbet af dagen og reducerer energiforbruget til køling ved at beskytte bygningen mod solens varme.

Et unikt element i campusparken er den ‘svævende sti’, der i en siksakkende bevægelse løber hen over dele af Mærsk Tårnet og forbinder Nørre Allé og Blegdamsvej. Stien giver alle mulighed for at komme tæt på bygningen og livet ved universitetet og dermed få en ny oplevelse af både bygning og lokalområde – mellem tårne og trætoppe. Den 300 meter lange sti kommer op i niveau med trækronerne, så gående og cyklister får en unik udsigt over området.

Mærsk Tårnet er Danmarks mest energieffektive laboratoriebygning og energistrategien omfatter bl.a. genbrug af energi fra ventilationsanlæg og opvarmning af sekundære rum med overskudsvarme fra primær anvendelse. Desuden bruges der lokal fjernvarme og havvandsbaseret fjernkøling samt fotovoltaisk produktion, der resulterer i et maksimalt, primært energiforbrug på kun 40 kWh/m2.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder