Hjælp os med at finde 150 nye placeringer de næste 3 år, stod der på Vapianos vogn ved indgangen til Mapic i Cannes. Alene i Danmark vil Vapiano gerne udvide med yderligere 7 restauranter.

Italiensk kæderestaurant på udkig efter 6-8 nye placeringer i Danmark

1 i Odense, 2 i Aarhus, måske 1 i Aalborg og resten i Københavnsområdet. Den tyske restaurantkæde Vapiano, der åbnede første gang i Hamburg i 2002, går efter at få 8 restauranter i Danmark. Men det har ikke været let at finde placeringen til den første, der netop nu åbner på hjørnet af Tivoli i det centrale København eller til den næste, der snart kommer ved indgangen til Frederiksborggade ved Nørreport, og det bliver heller ikke nemt at finde de næste.

– Vi har meget specifikke krav til placering, og vi åbner kun yderligere restauranter, hvis vi kan finde de rigtige placeringer, siger Senior Operational Manager Poul Cullura, Vapiano.

Vapiano er bygget op over et koncept, hvor man bestiller sine retter med inspiration i det italienske køkken, direkte hos kokken i midten af lokalet og spiser sammen ved langborde. Konceptet har siden åbningen gået sin sejrsgang i over 30 lande og er allerede en stor succes i Sverige, hvor Vapiano har 8 restauranter, 6 i Stockholm, 1 i Gøteborg og 1 i Malmø.

– Vi har behov for stor trafik og synlighed omkring vores restauranter. Vi er et forholdsvis ukendt koncept i Danmark medmindre folk har været i Hamburg, Berlin eller andre steder i Tyskland og opleve os, og derfor skal vi kommunikere ret meget for at få folk til at forstå vores koncept. Samtidig er det også et kriterie, at vi på placeringen har trafik både til frokost, kaffetid og til aften. Derfor kan vi ikke ligge for eksempel på butiksgader, der ikke genererer trafik om aftenen, siger Poul Cullura.

Et andet afgørende kriterie for udvælgelsen af lokaler er størrelsen.

– Med det format vi har, så skal vi bruge temmelig mange kvm. 900 kvm. er det ideelle, men et sted mellem 700 og 1.200 kvm. kan lade sig gøre. Og da vi bruger et 2-cifret millionbeløb på at indrette en restaurant, så vil vi hellere vente end vælge forkert, siger Poul Cullura.

I Københavnsområdet forsøger Vapiano foruden flere placeringer i selve København at finde et sted nord for byen i for eksempel Lyngby eller Gentofte. Vapiano foretrækker hjørneplaceringer med minimum 10 meter vinduer mod gaden. På den første restaurant i Tivoli bliver der på 1. salen 150 meter facade mod gaden.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder