Værløse omkring stationen set fra oven

Grønt lys for 40 andelsboliger på postgrunden i Værløse

Både København og Frederiksberg har i disse tider, hvor der ikke længere er så meget postomdeling, mere eller mindre fremskredne planer for udviklingen af store grunde. Fremskredne er planerne også i Værløse, hvor brikkerne falder på plads i arbejdet med at styrke handelen i Værløse Bymidte.

I denne uge underskrev Furesø Kommune en salgsaftale for det gamle posthus – en aftale, der giver mulighed for boliger, erhverv og en café ud mod Scenetorvet.

Planen er, at det nye byggeri skal rumme op til 40 andelslejligheder i varieret størrelse, så der bliver gode boliger for både seniorer og yngre. Herudover er det planen at etablere et sundhedshus, som der er stor interesse for blandt Værløses læger, fysioterapeuter mv. Endelig lægges der op til café med udeservering ud mod den røde plads for at binde posthusgrunden sammen med resten af Bymidten.

– Vi har fundet en ambitiøs køber, der har forstået potentialet og gerne vil bidrage til at udvikle Bymidten. Vi har ladet os guide af blandt andet udviklingsudvalgets anbefalinger, der lød på flere caféer og plads til butikker, boliger og serviceerhverv på netop posthusgrunden. Det glæder mig rigtig meget, at vi er nået i mål på baggrund af en fælles indsats, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

– Her har vi en helt unik mulighed for at få tilført Bymidten liv og nye aktiviteter. Det er rigtig lovende med de nye lejligheder, hvor beboerne får let adgang til dagligvarebutikker, hurtig transport med bus og tog – og masser af kulturelle og sociale oplevelser lige om hjørnet. Vi oplever en meget stor efterspørgsel på denne type boliger, siger formand for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget, John Ingemann Allentoft, der også var medlem af udviklingsudvalget for Værløse Bymidte.

Køberen, repræsenteret ved advokat Allan Thomsen, er specialist i andelsboliger.

– Vi glæder os til at arbejde videre med projektet. Ambitionen er ikke alene at bygge rigtig gode boliger for en bred kreds, men også at tilvejebringe faciliteter, som styrker fællesskabet. Vi håber derfor, at der er grundlag for at danne en gruppe af interesserede borgere, som  sammen med os vil være med til at udvikle de nye boliger, siger han.

Det er forventningen, at kommende beboere, café og praksisser kan flytte ind i foråret 2020.

Læs også: Nyt iværksættermekka på Frederiksberg får opbakning fra borgmester

Læs også: Lokalplan for 125.000 kvm byggeri på Postgrundenvedtaget i Borgerrepræsentationen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder