Estate Media –

Nyheder – Danmark

Endnu er det kun få ejendomme i landets vigtigste ejendomsmarked, København, der bliver handlet digitalt.

Ny onlineplatform til ejendomsauktioner har allerede 4 ejendomme i udbud

Allerede inden officiel lancering medio november, er der 4 gode ejendomme på platformen. Det drejer sig blandt andet om en fuldt udlejet boligejendom på Fyn, en investeringsejendom med udviklingspotentiale i Fredericia, og en e-Handel/lagerejendom i Herning.

Kamilla Sevel

tirsdag 14. november 2017 11:50

Siden Allan Kehlet Rieck startede som global ejendomschef i Mærsk i 2008, har han funderet over, hvordan man kunne handle erhvervsejendomme mere effektivt. Forrige år efter en succesfuld auktion over Mærsks nye domicil på Amerika Plads i Nordhavn i København, som blev solgt til Jeudan, gik Allan Kehlet Rieck selvstændig, og nu kommer så Prop. Exchange, der skal være en global handelsplatform.

– Vi er en stolt dansk virksomhed og fokuserer primært på det danske marked, men så henvendte en stor amerikansk ejendomsmægler sig. De havde hørt, at vi var ved at udvikle et digitalt værktøj, som kunne hjælpe deres vigtige tyske kunde. På den måde fik vi vores første ordre fra en helt uventet kant og på et meget tidligt stadie. For nyligt var teamet i Norditalien for at besigtige ejendommen, få koordineret med de lokale advokater, aftalt marketingskampagnen, mv. – og auktionen starter allerede ultimo november, siger Allan Kehlet Rieck.

Indtil videre er der 4 ejendomme på Fyn, i Fredericia og i Herning på platformen. Prop.Exchange er forkortelsen for Property og Exchange, som er det engelske ord for børs og som rimer på stock exchange. Målet er at Prop. Exchange skal gøre det nemmere at sælge erhvervsejendomme via digitalisering.

– Allerede inden lanceringen har platformen nu kunder fra både ind- og udland, fortæller Allan Kehlet Rieck fra TrueMarketValue, der står bag produktet.

Prop.Exchange lanceres nu af TrueMarketValue, som er det selskab Allan Kehlet Rieck har stiftet og som blandt andet har solgt Sophienberg Slot i Kokkedal siden lanceringen.

– Jeg ville selv have ønsket, at jeg havde haft dette værktøj, da jeg var i Mærsk, så naturligvis håbede jeg, at værktøjet også ville være relevant for andre. Alligevel har jeg været overrasket over, hvor godt det er blevet taget i mod – og sågar før den officielle lancering, siger Allan Kehlet Rieck.

Med Prop.Exchange ønsker TrueMarketValue, at almindelige erhvervsejendomme bliver lettere at omsætte og dermed mere likvide.

– En tom ejendom er ’spild’ af ressourcer, og det der typisk har hindret en hurtig handel, er pris-spørgsmålet. Med Prop.Exchange afgøres prisen via auktion, og dermed undgår man spekulation om prisen på en given ejendom er for høj – eller for lav. Prisen er således det, som en given køber vil betale og en sælger vil acceptere. Udbud møder efterspørgsel – som på enhver anden børs, siger Allan Kehlet Rieck.

Den store danske interesse glæder Prop.Exchange, men platformen er ’født’ global og universal anvendelig. Det er allerede lykkedes den unge virksomhed at vinde en stor tysk kunde, der ønsker at sælge en ejendom i Italien – og man er i dialog med andre amerikanske, engelske og tyske kunder.

– Prop.Exchange kan ligesom andre FinTech løsninger skabe værdi takket være den brugervenlighed og de åbenlyse effektivitetsforbedringer, der kommer med innovative digitale løsninger. Hvis man ser på hvad den rivende udvikling indenfor Real Estate FinTech (også kendt som PropTech) der for tiden sker i New York, London, og Berlin disse år – vil Prop.Exchange blot være den første af mange nye digitale værktøjer, der nu også kommer til Danmark.

Prop.Exchange glæder sig til at opleve reaktionen fra de danske ejendomsmæglere. Selskabet forventer uden tvivl skeptiske ryster fra den etablerede branche.

– Under en ejendomskonference i London blev jeg spurgt om, vi er disruptors eller innovators. Det er ingen tvivl om, at vores ønske er at innovere og effektivisere branchen, men vi er godt klar over, at mange vil se os som en trussel og helst ser, at vi mislykkedes med at gøre ejendomme helt ukomplicerede at omsætte. Sådan er det jo med det digitale. Der er dem, der hurtigt tager ny teknologier til sig og bruger det til at take et kvantespring – andre hopper i skyttegraven og forsvarer den måde, man altid har gjort tingene på, siger Allan Kehlet Rieck.

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

Dades sælger Codanhus for 1,4 milliarder kr. til svensk investor

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Heimstaden køber Valsehuset i Valby for 340 millioner kr.

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Bruuns Galleri er mest veldrevne shoppingcenter i Steen & Strøms portefølje

NYHEDER DANMARK / fredag 16. februar 2018

Stigning i omsætning og resultat i 2017 giver rekordregnskab hos Bravida

Regnskab og resultater / fredag 16. februar 2018

PFA sælger 5.800 kvm tidligere Rambøll-domicil i Esbjerg til boligudvikler

Ejendom, Transaktioner / torsdag 15. februar 2018

Danske opkøb gør 2017 til et rekordår for Wihlborgs

Regnskab og resultater / torsdag 15. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland