Estate Media –

Nyheder – Danmark

Udsigt fra Scherfighus i Carlsberg Byen. Rendering: Cadwalk.

Salgstiden på ejerboliger stiger i det meste af landet

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgstiden på både huse, ejerlejligheder og fritidsboliger er steget henover den seneste måned. Det tager nu i gennemsnit 169 dage at sælge et hus i Danmark.

Martin Burlund

onsdag 8. november 2017 10:10

Det kræver nu en smule mere tålmodighed at sælge en bolig i Danmark. På landsplan er der henover den seneste måned sket stigninger i salgstiden på både ejerlejligheder, huse og fritidsboliger på henholdsvis 2,6 procent, 1,3 procent og 1,5 procent. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

– Det er ikke usædvanligt, at der bliver skruet ned for aktiviteten på markedet i årets sidste kvartal. Nu ser vi blot, at der nogle steder er tale om relativt store stigninger, eksempelvis er salgstiden på huse steget 4,3 procent i Region Hovedstaden. Stigningen i salgstiden skal derfor ses som en konsekvens af kombinationen mellem en periode, hvor der var særdeles stor rift om boligerne samt årets sæsonmæssige udsving, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ser man derimod på udviklingen siden oktober sidste år er antallet af dage, det tager at sælge en bolig, derimod blevet mindre. Forklaringen på de modstridende tal er et yderst gunstigt udgangspunkt.

– Salgstiden ramte tidligere på året et usædvanligt lavt niveau. Derfor ser vi et stort fald i salgstiden på eksempelvis hushandlerne, hvor det nu tager ni dage kortere at sælge sammenlignet med oktober 2016. Men når niveauet er meget lavt betyder det samtidig, at en stigning nærmest er uundgåelig, og det ser vi altså ske nu, siger Birgit Daetz.

Der er dog en enkelt del af landet, der skiller sig ud. I Region Sjælland er salgstiden for huse og ejerlejligheder i modsætning til de øvrige regioner faldet med henholdsvis 2,9 procent henover den seneste måned og hele 18,6 procent siden oktober sidste år. Salgstiden har ikke været lavere i regionen på noget tidspunkt i indeværende årti.

– 2017 har på mange måder været Region Sjællands år på boligmarkedet. Antallet af handler har været stigende, det samme gælder priserne, og samtidig falder salgstiden fortsat. Alle de faktorer, der har påvirket en vækst i regionen, skal findes i udviklingen i København. Efterspørgslen og de meget høje priser har på sin vis gjort hovedstaden større forstået på den måde, at boligkøbere med daglig gang i byen er blevet villige til at flytte længere væk fra centrum, siger Birgit Daetz.

Mens salgstiden er faldet i Region Sjælland, er priserne på villaer og rækkehuse både her og på landsplan så godt som uforandrede. Den eneste region, hvor huspriserne steg fra september til oktober måned, er Region Nordjylland, hvor stigningen lyder på 2,8 procent.

Læs også: Danske boligkøbere har shoppet for 130 milliarder kr. i 2017

Kommentarer

Seneste nyt

Dades sælger Codanhus for 1,4 milliarder kr. til svensk investor

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Heimstaden køber Valsehuset i Valby for 340 millioner kr.

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Bruuns Galleri er mest veldrevne shoppingcenter i Steen & Strøms portefølje

NYHEDER DANMARK / fredag 16. februar 2018

Stigning i omsætning og resultat i 2017 giver rekordregnskab hos Bravida

Regnskab og resultater / fredag 16. februar 2018

PFA sælger 5.800 kvm tidligere Rambøll-domicil i Esbjerg til boligudvikler

Ejendom, Transaktioner / torsdag 15. februar 2018

Danske opkøb gør 2017 til et rekordår for Wihlborgs

Regnskab og resultater / torsdag 15. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland