Estate Media –

Nyheder – Danmark

Arkivfoto at Flintholm 2, som Ole Hagen Arkitekter har forestået projektudviklingen af sammen med Wind Ejendomme og gennemført lokalplansarbejdet herunder det arkitekttoniske udtryk samt efterfølgende dispositionsforslaget. Efterfølgende er hovedprojektet overgået til NOVA5 arkitekter, og Heimstaden har købt det.

Heimstaden køber Flintholm Kollegiet af Wind Ejendomme

Nybolig Erhverv København har netop formidlet salget af Flintholm Kollegiet til det svenske ejendomsselskab Heimstaden. Salget omfatter foruden det eksisterende kollegiebyggeri med 117 værelser, et projekteret kollegiebyggeri med 92 værelser.

Martin Burlund

mandag 6. november 2017 12:29

Behovet for ungdoms- og kollegieboliger i København og på Frederiksberg er steget markant over de seneste ti år i takt med det støt stigende antal studerende. Ifølge tal fra Trafik-, Bygge- og Anlægsstyrelsen opgjort primo 2017, er antallet af studiepladser i København og Frederiksberg ca. 91.000, imens antallet af ungdoms- og kollegieboliger er på ca. 13.800, svarende til en dækningsgrad på omkring 15 procent.

Det massive underudbud af kollegieboliger har fået flere investorer til at rette blikket mod dette ejendomssegment når der skal foretages nye investeringer, hvilket bekræftes af det netop gennemførte salg af Flintholm Kollegiet til Heimstaden.

Wind Ejendomme, som har udviklet kollegiet, samt ejet det sammen med et privat investeringsselskab, er igennem salgsprocessen blevet rådgivet juridisk af Winsløw Advokatfirma. I forbindelse med ejerskiftet fortsætter Wind Administration som hidtil med administrationen af kollegiet.

Flintholm Kollegiet består dels af et eksisterende byggeri opført i 2009 og dels af et projekteret byggeri, som forventes færdigt ultimo 2018. Den nuværende bygning er opført med statsstøtte, hvorfor lejen vil være underlagt regulering de næste 12 år. Den nye bygning opføres imidlertid på traditionel vis og vil således kunne udlejes med udgangspunkt i markedslejen.

Ifølge Lars Engel er ungdoms- og kollegieboliger et segment, der har udviklet sig positivt over de seneste par år.

– Vi ser en meget positiv udvikling på markedet for kollegie- og ungdomsboliger. Indtil for få år siden var de fleste investorer primært interesserede i at købe boligudlejningsejendomme, men i takt med den stigende efterspørgsel og den stort set ikke eksisterende tomgang på kollegieboliger, er interessen for segmentet helt naturligt blevet større. I den forbindelse har vi også set en stigning i lejeniveauerne, især hvad angår kollegier på de mest attraktive beliggenheder, som eksempelvis er i nærheden af uddannelsesinstitutioner og offentlig transport. Og i den henseende må man sige, at Frederiksberg er en prime beliggenhed, siger han.

Hos Nybolig Erhverv København arbejder man allerede på et antal lignende sager, og forventer, at det vil være et marked i yderligere fremgang.

Læs også: Jeudan sælger Mønten Kollegium for 335 millioner kr. til DIS

Læs også: Heimstaden køber Nordic Property Management og opretter egen administration i Danmark

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Kuk i forvaltningen og masser af tech

Ugen i ejendom / lørdag 23. marts 2019

Færre handlede bolig i 2018

Analyse, Byggeri / fredag 22. marts 2019

Folketinget giver DSB lov til at være ejendomsudvikler

Projektudvikling, Jura / fredag 22. marts 2019

Nordea får 8.500 kvm kontor i nyt NCC-projekt

Aarhus, Kontor, Udlejning / fredag 22. marts 2019

Kommune og boligforening i tvist om trecifret millionrenovering

Renovering, Aarhus / fredag 22. marts 2019

KAB sætter navne på milliard-partnerskab

Arkitektfirmaer, Renovering, Entreprenører, København / fredag 22. marts 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 28. marts kl. 09:00

Markedsføringsloven - faldgruber og muligheder

- brug af salgsbrochurer, visualiseringer, arealangivelser og direkte markedsføring af fast ejendom

Onsdag den 3. april kl. 09:00

Udviklingen i Nordhavn

- projekter, investeringer og fremdrift

Jobmarked

Nyeste opslag

Projektchef til projektudvikling

       

Energikonsulent

       

Technical Manager (driftschef)

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland