Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: Greve Erhvervscenter)

Endelig et stort moderne logistikcenter på vej i Københavnsområdet

Greve Kommune har godkendt lokalplanen for opførelsen af GDC – Greve Distribution Center – et 100.000 kvm moderne lager- og logistikcenter, der ligger attraktivt med hurtig adgang til Storkøbenhavn og resten af Norden.

Martin Burlund

mandag 6. november 2017 12:15

Med stigende efterspørgsel på moderne logistikfaciliteter i hele Danmark bliver GDC budt hjerteligt velkommen på markedet. Den centrale beliggenhed i Greve er et hotspot for mange store virksomheder med transport til og fra hovedstadsområdet.

– Området syd for hovedstaden er et centralt knudepunkt, fordi vi her har den store transportkorridor, som både binder Øresundsregionen sammen og rækker videre ud mod Skandinavien og sydpå mod Tyskland og resten af Europa, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

I løbet af det sidste år er tomgangen for logistikejendomme skrabet bunden i Københavns omegn, og området skriger på nye faciliteter.

– De tilbageværende, tomme bygninger er hovedsageligt ældre ejendomme, måske fra 1950’erne og 1960’erne. I dag efterspørger virksomhederne moderne og effektive bygninger med stor loftshøjde, med læsseramper og med god udvendig plads til fx modulvogntog. Derfor har kommunerne vest for København brug for at få bygget nyt til logistik, lager og produktion, siger Regitze Lund, associeret partner og seniorrådgiver med ansvar for logistik i mæglerhuset Newsec Egeskov & Lindquist.

Der har været stor interesse for projektet fra udenlandske investorer, og bygherre er nu endt med at blive belgiske MG Real Estate. De har bl.a. hjulpet virksomheder som TCR og FedEx ind i Danmark.

Interessen for GDC er udtryk for stærk tendens i investeringsniveauet på ejendomsmarkedet i Danmark. Det understøtter en ny analyse fra verdens førende erhvervsejendomsmægler, CBRE.

– Storkøbenhavn er fortsat det mest efterspurgte investeringsområde i landet, og især interessen fra store udenlandske investorer så som MG Real Estate er stigende. I øjeblikket oplever vi efterspørgsel på industri- og logistikejendomme på et niveau, hvis lige vi ikke har oplevet i Danmark i syv år. Der er et stort behov for moderne og såkaldte intelligente varehuse som GDC, der vil passe perfekt til fx e-handelsvirksomheder og medicinalbranchen, siger Michael Glud, CBRE.

Netop den støt stigende e-handel sætter krav til flere og større lagerfaciliteter. Ifølge Eurostat er de nordiske forbrugere i top 4, når det kommer til online shopping, og kurven går opad.

– Den skarpe online konkurrence og forbrugernes forventning til dag-til-dag levering sætter høje krav til forsyningskæderne bag e-handel, siger Michael Svane.

Styrken ved netop GDC er beliggenheden og en avanceret og fleksibel lagerløsning med masser af plads og mulighed for at udvide, når det er nødvendigt, hvilket passer perfekt til e-handelsvirksomheder. CBRE er i dialog med en række mulige lejere og forventer, at de 100.000 m2 fordeles på cirka 10 virksomheder.

Attraktiv kommune Udviklingen af GDC sker i tæt samarbejde med Greve Kommune. Kommunen gør en stor indsats for erhvervslivet, og byggeriet af det nye logistikcenter sker i et område, der allerede huser virksomheder som Blue Water Shipping, Top Toy, H&M, L’Oréal og Prime Cargo.

– I løbet af de sidste par år har vi oplevet massiv vækst i beskæftigelsen i kommunen. Både investorer og virksomheder retter blikket mod Greve, og det nye GDC understøtter vores allerede stærke position inden for transport og handel, siger Tina Charlotte Koeffoed, erhvervs- og turistchef i Greve Kommune.

Byggeriet af GDC, der ligger på en 230.000 kvm stor grund, starter i begyndelsen af 2018 og forventes afsluttet med udgangen af 2018.

Læs også: Laveste antal tomme logistikejendomme i otte år

Kommentarer

Seneste nyt

Dades sælger Codanhus for 1,4 milliarder kr. til svensk investor

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Heimstaden køber Valsehuset i Valby for 340 millioner kr.

Ejendom, Transaktioner / fredag 16. februar 2018

Bruuns Galleri er mest veldrevne shoppingcenter i Steen & Strøms portefølje

NYHEDER DANMARK / fredag 16. februar 2018

Stigning i omsætning og resultat i 2017 giver rekordregnskab hos Bravida

Regnskab og resultater / fredag 16. februar 2018

PFA sælger 5.800 kvm tidligere Rambøll-domicil i Esbjerg til boligudvikler

Ejendom, Transaktioner / torsdag 15. februar 2018

Danske opkøb gør 2017 til et rekordår for Wihlborgs

Regnskab og resultater / torsdag 15. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland