(foto: Freja Ejendomme)

Tidligere universitetsbygninger i København K sat til salg hos Freja for en milliard kr.

Det begyndte med ét at syde på ejendomsmarkedet, da det kom frem i august, at Freja havde en række ejendomme i København K i pipelinen. Ejendommene havde tidligere huset Københavns Universitet og var ved at blive gjort klar til salg. Den overvældende interesse fik RED til at oprette en online venteliste for interesserede købere. Nu kommer ejendommene på markedet.

– Vi har brugt tiden på at skabe fuld afklaring over de nye ejendomme. Vi har haft landinspektører, ingeniører, arkitekter og mæglerfirmaet RED på for at sikre os, at alle sten var vendt, før vi satte ejendommene til salg. Nu trykker vi på salgsknappen, siger direktør i Freja, Carsten Rasmussen.

Samlet set har de fem ejendomme en salgspris i omegnen af 1 mia. kroner. En af de særlige ejendomme i samlingen er Købmagergade 50, der tidligere husede Den Kongelige Porcelænsfabrik. I 1880 flyttede fabrikken ud af byen, og en ny bygning på lige over 10.000 kvm blev opført. Det var den første ejendom herhjemme, der blev tegnet specifikt til forretningsbrug, med åbne planer og store vinduespartier på over tre meter i bredden. Den dag i dag står mange af de originale detaljer intakte såsom destore sprossede ateliervinduer og de snoede trapper.

– Købmagergade 50 har et væld af de originale detaljer, der kan iscenesættes fx i et moderne boutiquehotel. Her vil gæsterne kunne nyde en enestående blanding af nordisk design, historisk arkitektur og pulserende byliv. Ejendommen har desuden tre store indre forbundne gårdrum, der kan udnyttes til restauranter og udendørsliv, siger Nicholas Thurø, managing partner i RED.

En opgørelse fra RED over aktiviteten på det Københavnske hotelmarked viser, at der er fuldt blus på kedlerne. 18 hoteller er pt.  ved at blive opført, udbygget eller renoveret med mere end 4000 værelser i perioden frem til 2021. Trods de mange nye hoteller, så forventer RED, at Købmagergade 50 og Købmagergade 44-46 i kraft af deres indretning, størrelse og beliggenhed vil kunne blive et par fantastiske hoteller. Der er da også allerede en del hotel-operatører, som har skrevet sig op til at få salgsmaterialet.

De tre andre city ejendomme, Freja har sat til salg, har også gode udviklingsmuligheder. Her er chancen for at skabe nogle smukke city lejligheder midt i Latinerkvarteret. De tre ejendomme er Bispetorvet 1-3, Studiestræde 34 og Sankt Peders Stræde 19.

– Vi har udviklet en række scenarier for de fem ejendomme i samarbejde med Årstiderne Arkitekter. Det betyder, at vi allerede nu kan vise potentielle investorer skræddersyede udviklingsmuligheder. Andre rådgivere har udarbejdet tekniske opmålinger og beregninger. Vi har dermed ryddet en del af de sten af vejen, som altid ligger først i en udviklingsproces. Nu glæder vi os til at åbne ballet med de første rundvisninger, siger Carsten Rasmussen.

Læs også: Staten udbyder 5 ejendomme i København K til en værdi af 387 millioner kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder