Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Freja Ejendomme)

85 procent af handler med strøgejendomme i København i 2017 er rent udenlandske handler

Ifølge Cushman Wakefield RED er der tre grunde til at udenlandske investorer er villige til at satse på de dyre københavnske strøgejendomme: Gunstige låneforhold, større afkast end andre europæiske storbyer og mulighed for værdiskabelse. 2017 bliver et rekordår for handler, hvor både køber og sælger er udenlandske.

Martin Burlund

onsdag 11. oktober 2017 10:00

Ifølge Cushman Wakefield RED fylder markedet for strøgejendomme i København 56 procent af det samlede marked for retailejendomme i Danmark, hvilket gør at markedet i særdeleshed stadig er interessant at følge. Og Cushman Wakefield RED forventer fortsat optimisme på det såkaldte “high street” marked.

Ifølge Claus Bælum, Partner og Head of Capital Markets hos Cushman Wakefield RED, skal årsagen blandt andet findes i positive danske makroøkonomiske forhold.

– Den stærke danske økonomi kombineret med stigende forbrugertillid og en forsat tilflytning til byen, spiller tilsammen en vigtig rolle for investeringslysten i de københavnske strøgejendomme. Strøggaderne bliver ikke større, men det gør oplandet, siger han.

Den øgede interesse for butiksejendomme på de to primære handelsstrøg i København, Strøget og Købmagergade, ses især blandt udenlandske investorer. Alene inden for de seneste fem år er der blevet handlet for mere end 19,7 milliarder kr. strøgejendomme, hvoraf 68 procent er købt af udenlandske investorer. Nu ser vi tilmed, at rene udenlandske transaktioner stiger markant, dvs. transaktioner hvor både køber og sælger er udenlandske. Af den foreløbige high street-volumen i 2017 (år til dato) udgør rene udenlandske transaktioner 85 procent.

Cushman Wakefield RED påpeger tre faktorer til, at de udenlandske investorer indtager det københavnske strøgmarked i så store tal.

Ikke overraskende er en af de væsentligste årsager den gode adgang til billig finansiering, som er fulgt i kølvandet på renteudviklingen. Det danske realkreditsystem tilbyder de laveste finansieringsomkostninger i Europa for de første
60 procent af købesummen, og de udenlandske investorer er oftest ejendomsfonde med et ønske om at geare deres investeringer.

Et andet væsentligt forhold er, at afkastet på strøgejendomme i København stadig er højere i forhold til andre europæiske storbyer. En rapport udarbejdet af Cushman Wakefield RED viser, at high street afkastet i København pt. er ca. 50 basispoint højere end eksempelvis i Paris og London. Dette kombineret med det danske realkreditsystem er medvirkende til et væsentligt højere afkast på den investerede kapital.

Flere internationale investorer kan ligeledes se yderst interessante muligheder for værdiskabelse i strøgmarkedet. Derfor er det københavnske strøgmarked præget af flere professionelle internationale investorer med både specifik retail-kompetence og erfaring fra andre storbyer i udvikling af strøgejendomme.

Eksempelvis opkøbte det internationale investeringsselskab Avignon Capital Købmagergade 26 i 2014, som på det tidspunkt kunne betragtes som en opportunistisk investering. Avignon Capital har siden da øget værdien af Købmagergade 26 blandt andet i forbindelse med udviklingen af en ny stor stueetage i ejendommen, som blev færdig i 2016 og udlejet til det internationale tøjmærke Superdry. Siden overtagelsen er huslejen derved steget markant.

– For investorer med en nordisk high-street strategi er København det mest likvide marked og det marked med den største koncentration af internationale lejere. Derudover giver det danske realkreditsystem stadig mulighed for at
opnå fornuftige afkast på egenkapitalen – selv efter flere års faldende afkast på ejendommen. Rentefølsomheden er til stede, men denne kan investorerne delvist afdække ved at vælge en finansiering baseret på en lang rente, fremgår det af rapporten.

Læs også: Petter Stordalen: Vi kommer til at skabe et nyt Nyhavn på Postgrunden

Læs også: Udenlandsk investor shopper fire ejendomme på Strøget

Kommentarer

Seneste nyt

Field’s øger omsætningen på mad for fjerde år i træk efter satsning på restauranter

NYHEDER DANMARK / onsdag 13. december 2017

TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Virksomheder og mennesker / tirsdag 12. december 2017

Bygningsstyrelsen vælger Sweco, Emcon og Arkitema som bygherrerådgivere for de næste to år

Rådgivere / tirsdag 12. december 2017

Museumsbyggeri til 263 millioner kr. i udbud i den nye bydel Vinge

Byggeri / tirsdag 12. december 2017

Schmidt Hammer Lassen skal tegne bibliotek i England til 80 millioner pund

Arkitektfirmaer, Internationalt / tirsdag 12. december 2017

Erhvervsmægler fylder 50

Virksomheder og mennesker / mandag 11. december 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 16. januar kl. 09:00

AARHUS Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland