Estate Media –

Nyheder – Danmark

PFA investerer 172 millioner kr. i nye Silkeborg-boliger

Som et led i sin investeringsstrategi med mere fokus på boligejendomme i vækstbyer over hele landet opfører PFA frem mod 2020 80 nye lejligheder på en central beliggenhed i Silkeborg. Rambøll og Bech-Bruun er med i projektet, som forventes at give et højere afkast end lignende projekter i København.

Martin Burlund

mandag 9. oktober 2017 12:36

PFA har netop underskrevet en aftale om at opføre fire lejlighedsbyggerier med i alt 80 udlejningsboliger i varierende størrelser centralt i Silkeborg. Den samlede investering beløber sig til 172 millioner kr.

Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn ser frem til at gå i gang med byggeriet af de nye etageejendomme, der skal give 0,75-1,00 procent mere i afkast end investeringer i København.

– Silkeborg er en by med usædvanligt mange herlighedsværdier – herunder smuk natur som Silkeborgsøerne og Gudenåen. Det er et sted, man gerne vil bo, og som samtidig ligger centralt i forhold til knudepunkter som fx Aarhus. Denne investering understøtter vores strategi om at sprede vores ejendomsinvesteringer geografisk og komme tidligere ind i byggeprojekter. De nye boliger skal skabe glæde for silkeborggenserne og bidrage til et solidt og stabilt afkast til vores pensionskunder, siger Michael Bruhn.

Rambøll rådgivende ingeniører og advokatfirmaet Bech-Bruun er PFA’s hhv. tekniske og juridiske eksterne rådgivere på boligprojektet.

PFA køber ejendommene på projektstadiet af Birch & Co, som de to lokale ejendomsudviklere René Birch og Poul Beck står bag, og som et led i aftalen opfører boligerne løbende frem mod 2020 efter tegninger af Årstiderne Arkitekter, som PFA tidligere har haft et samarbejde med.

Ejendommen vil blive indlemmet i PFA-boliger til udlejning blandt selskabets 1,2 millioner kunder. Boligerne dækker et bredt behov fra 2,5-værelses lejligheder på 73 kvm til singlen, seniorer eller det unge par til 4-værelses lejligheder på op til 120 kvm til den lidt større familie.

Lejlighederne vil blive bygget på Stadion Allé og Sanatorievej ved det tidligere fodboldstadion, nær skov og Gudenåen og samtidig kun en enkelt kilometer syd for Silkeborg Centrum. De bliver opført i moderne stil med tidsvarende materialer og er alle udstyret med egen altan. Særligt blandt de yngre og børnefamilierne er Silkeborg blevet mere populær de senere år, og det har fået efterspørgslen efter boliger i byen i det midtjyske Søhøjland til at stige.

– Silkeborg er attraktiv som langsigtet investeringsby idet befolkningstilvæksten, indkomsterne, uddannelsesniveauet og huspriserne er noget højere end en gennemsnitsby i denne størrelse. Samtidig vil vi gerne sikre gode boliger til vores kunder, som de kan bo i hele livet, så derfor vil de indgå i kundetilbuddet til alle vore kunder og så vidt muligt blive opført i henhold til PFA’s seniorbolig-standard, som er under udarbejdelse, siger Michael Bruhn.

Silkeborg er en af 29 byer uden for hovedstaden og Aarhus, som PFA sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret som vækstbyer inden for megatrends og demografi, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling. PFA arbejder løbende med at finde flere gode boliginvesteringer i disse byer, der udover Silkeborg også tæller fx Horsens, Randers, Viborg, Vejle, Roskilde og Køge.

Læs også: KPC skal bygge Silkeborgs højeste bygning for 250 millioner kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Field’s øger omsætningen på mad for fjerde år i træk efter satsning på restauranter

NYHEDER DANMARK / onsdag 13. december 2017

TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Virksomheder og mennesker / tirsdag 12. december 2017

Bygningsstyrelsen vælger Sweco, Emcon og Arkitema som bygherrerådgivere for de næste to år

Rådgivere / tirsdag 12. december 2017

Museumsbyggeri til 263 millioner kr. i udbud i den nye bydel Vinge

Byggeri / tirsdag 12. december 2017

Schmidt Hammer Lassen skal tegne bibliotek i England til 80 millioner pund

Arkitektfirmaer, Internationalt / tirsdag 12. december 2017

Erhvervsmægler fylder 50

Virksomheder og mennesker / mandag 11. december 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 16. januar kl. 09:00

AARHUS Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland