Estate Media –

Nyheder – Danmark

Petter Stordalen på Oslo Urban Arena 2017.

Petter Stordalen: Vi kommer til at skabe et nyt Nyhavn på Postgrunden

De fleste tænker for småt. De tænker kun på det ene projekt som de selv er i gang med uden at tænke på, hvad det betyder for byrummet omkring dem, og det skaber ikke værdi på sigt. Sådan siger hotelinvestor Petter Stordalen, der blandt andet investerer i et nyt hotel med 500 værelser på Postgrunden midt i København.

Kamilla Sevel

fredag 6. oktober 2017 11:36

– Go big or go home. Det var vores tanke med København. Så fandt vi dette, og det opfylder det, siger den norske hotelinvestor Petter Stordalen om købet af den centrale Postgrundbygning i centrum af København sidste efterår.

Han har en opfordring til projektudviklere og byudviklere generelt om at tænke i rum, hvor mennesker kan opholde sig, i fontæner og bænke, som han siger. Nordmænd elsker Nyhavn, og derfor er det da også referencerammen.

– Dette skal blive det nye Nyhavn. Her kan sidde flere 1.000 mennesker og tage en øl i et kvarter med hotel, boliger og kontorer. Og det kommer vi til. Det bliver en stor gevinst for København, og jeg glæder mig til at udvikle området sammen med Danica, sagde Petter Stordalen forleden på Oslo Urban Arena, hvor han talte til 600 investorer, arkitekter, rådgivere, byplanudviklere og studerende.

Han ville gerne gå i rette med, hvad der skal til for at vinde konkurrencer.

– Der er nogle, der siger, at jeg vinder retten til at bygge i byerne, fordi jeg betaler mest. Men når det gælder Postgrunden og Brunkebergstorg i Stockholm , så handler det ikke om det. Det handler om, at vi tør skubbe til grænserne og tilføre mere end bare det at bygge endnu et hotel. Jeg ser Post Göteborg, som vi har udviklet og Postgrunden i København som et udtryk for, at vi skaber by og ikke bare en enkelt ejendom. Og når man når dertil, så har vi gjort meget for de mennesker, som ikke bor på vores hotel, men vi har også gjort meget for dem, der bor der, siger Petter Stordalen.

Clarion Hotel Post i Göteborg åbnede i 2012 og transformerede området omkring, så der blev skabt et nyt byrum.

– Når man skal skabe et godt projekt, så bliver man nødt til at starte med en vision og ikke starte med regnemaskinen. De fleste projekter bliver til ved, at man sparer de sidste 50-100 millioner kr. for at få enderne til at nå sammen, men det er ofte der, man kunne have skabt magi. Fremtidens byer bliver mødepladser, og vi kommer til at bruge byen på helt nye måder. Så min opfordring til branchen er: Tænk ikke bare på at bygge eller udvikle en enkelt ejendom eller et nyt hotel, men husk at al udvikling skal give noget tilbage til byen. Byer skal være til for mennesker og ikke omvendt – så tænk stort.

Petter Stordalen kom i sit oplæg også ind på biler i byen.

– Man er så bange for ikke at have biler i byen. Men fortæl mig lige hvor mange af jer herinde, der synes det ville være fantastisk at få bilerne tilbage på Karl Johans gate (Oslos svar på Strøget, red.). Det er der jo ikke nogen, der vil. Vi skal skabe byer for mennesker – ikke for biler, sagde Petter Stordalen.

Hør mere om udviklingen af blandt andet Postgrunden på konference om København den 30. november.

Læs også Lufthavnen får hotel med 500 værelser – Hilton skifter navn til Clarion

Læs også Morten Kabel går til angreb på Posthusgrund-byggeri

 

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen: – Krav til betonkvalitet overholdt eller udført bedre

Pluss, Projektudviking / mandag 10. august 2020

Balder sender trecifret millionbeløb til moderselskabet efter årets første 6 måneder

Pluss, Regnskab og resultater, Investering, Udlejning / mandag 10. august 2020

Kommune tæt på opkøb af grund til 400 boliger

Bolig, Byudvikling / mandag 10. august 2020

Iværksætter skaffer 80 millioner kr. til kontor-startup

Arkitektfirmaer, Kontor / mandag 10. august 2020

Borgmester støtter ikke op om lokalplan for Værnedamsvej

Byudvikling / mandag 10. august 2020

– Vi har bedt forvaltningen tale arkitektur med bygherre

Projektudvikling, Esbjerg / mandag 10. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland