Til venstre retten i Svendborg, til venstre psykiatrisk hospital i Vejle

To OPP-projekter modtager arkitekturpriser

Vejles Arkitekturpris ’Vejle-Prisen’ gik til det nye psykiatriske hospital i Vejle. Det 17.000 kvadratmeter store OPP-byggeri stod færdigt den 1. februar 2017 og huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungepsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

Det er konsortiet Team OPP, der står bag prisvinderprojektet. Konsortiet består af bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PKA, PensionDanmark og Sampension. Hospitalet er tegnet af Arkitema Architects.

Den årlige Arkitekturpris fra Svendborg Kommune blev tildelt Retten i Svendborg, der blev taget i brug i juni 2016. Prisen gives for den vellykkede tolkning af en moderne retsbygning, hvor husets indre er lyst og imødekommende, mens de ydre rammer er seriøse og højtidelige.

Udviklingsselskabet CASA, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PKA, PensionDanmark og Sampension står bag OPP-projektet. KPF Arkitekter har tegnet den 4000 kvm store bygning.

Ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe, er stolt over priserne, der understreger PKA’s fokus på arkitektur:

– Arkitektur er et vigtigt parameter, når PKA investerer i ejendomme. På den ene side skaber arkitektur værdi for brugerne og deres dagligdag. På den anden side er arkitekturen med til at fastholde ejendommenes værdi og bidrager til, at PKA skaber afkast til medlemmernes pensioner, siger Nikolaj Stampe.

Kernen i OPP er, at det offentlige finder private leverandører til ikke blot at gennemføre et byggeprojekt men også at drive byggeriet. Den private part får altså ikke blot ansvar for byggeriet, men også for efterfølgende vedligehold og driftsopgaver. Løsningen bevirker, at den offentlige instans gennem private investorer typisk vil få finansieret et nybyggeri langt hurtigere, end hvis den offentlige instans selv skal rejse midlerne til et byggeprojekt.

Læs også: 3XN vinder konkurrence om at tegne BørneRiget





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder