Frank Jensen vil gerne have børnefamilierne i tale med sit nye boligudspil op til valget (Foto: Boligforeningen 3B)

Frank Jensen vil have 1900 flere almene boliger frem mod 2027

Der er ikke nok almene boliger i København. Det er noget som almene boligselskaber og byens overborgmester Frank Jensen kan blive enige om. I et nyt valgudspil fra Frank Jensen fremgår det således, at der med ham i spidsen for byens beslutningsproces skal bygges endnu flere almene boliger end allerede planlagt til mennesker, der ikke har råd til at købe sig ind på det private københavnske boligmarked.

For at skabe plads til flere boliger, skal nybyggede boliger være mindre, og der skal bygges taglejligheder i eksisterende boligbyggeri.

– København skal være en blandet by med plads til alle. Vi skal sikre gode boliger i forskellige størrelser og prisklasser til børnefamilierne, singlerne og de studerende, siger Frank Jensen.

I dag stiller kommunen krav om 25 procent almene boliger i de nye byudviklingsområder i bl.a. Ørestad, Nordhavn, Carlsberg og Grønttorvet. Men det vil Frank Jensen ændre til nye boliger i hele byen. Det skulle sikre 1900 almene boliger yderligere oven i de 8000, der allerede er planlagt.

– Vi kan kun holde fast i den by, vi gerne vil have, hvis vi tager politisk ansvar for at styre boligmarkedet. Ellers kan København ende som en by, hvor det kun er de rige, der har råd til at bo. Min målsætning er, at hver fjerde bolig i København skal være almen og altså til at betale for helt almindelige indkomster, siger Frank Jensen.

Målsætningen om endnu flere almene boliger vinder gehør i det almene boligselskab 3B, hvor ventelisterne er lange.

– Jeg håber, det nye bystyre efter kommunalvalget vil være ambitiøst og vise, at de fine ord om mangfoldighed i vores hovedstad også menes i virkeligheden. Og den mangfoldighed kræver ganske enkelt flere almene boliger i byen, siger Boligforeningen 3Bs formand, Steffen Morild.

Læs også: 2 borgmestre mødte op for at tage første spadestik på almene boliger i Nordhavn

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder