(Foto: Realdania)

Peter Ålbæk vil bygge Danmarks 35 grønneste boliger

Peter Ålbæk Jensens boligselskab Himmerige vil opføre 16 punkthuse i to etager i Filmbyen i Avedøre vest for København. Tirsdag besluttede kommunalbestyrelsen i Hvidovre, at der skulle udarbejdes en ny lokalplan for området.

Beslutningen kommer efter en revidering af Himmeriges forslag om at bygge 12 huse i to og tre etager, så der nu er tale om 16 huse i to etager. Denne revidering er foretaget på baggrund af en forhøring blandt områdets naboer, hvilket får Peter Ålbæk Jensen til at se positivt på projektets fremtid.

– Når kommunen går ud og laver en ny lokalplan, som koster mange ressourcer at lave, så indikerer det jo en vis positivitisme. Forhøringen har tilpasset forslaget, så det er i harmoni med de nærmeste beboere, og på den måde er vi kommet langt i synkroniseringen mellem projektet og lokalmiljøet. Men det er en proces, hvor det endelige forslag skal ud i høring blandt naboerne igen, og så skal kommunen stadig godkende det, så der er lang vej igen, siger Peter Ålbæk Jensen.

Byggeriet af de 16 punkthuse udarbejdes i samarbejde med Effekt og bliver efter Peter Ålbæk Jensens eget udsagn ‘det grønneste boligbyggeri i en dansk forstadskommune’. Planen er, at alle facader – vægge og tage – skal anvendes til enten at høste energi fra solen eller til at dyrke fødevarer. Der kommer heller ikke til at være nogen ligusterhæk. Der kommer i stedet hindbærbuske.

– Vi har valgt Effekt, fordi vi mener, at de er de bedste indenfor udvikling af bæredygtige bydele, siger Peter Ålbæk Jensen.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder