Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør i Ikano Bolig, René Brandt. Foto: Ikano Bolig

Ikano vil investere milliarder i nye og eksisterende boliger i hovedstadsområdet

En helt ny spiller med milliarder til investeringer i eksisterende boliger og mod på udvikling i nye boligområder har meldt sig på det danske boligmarked. Det er IKEA's investeringsarm Ikano, der har opbygget en organisation med erfarne branchefolk og nu er klar til at rulle strategien ud.

Martin Burlund

fredag 22. september 2017 8:17

Det familie ejede Ikano Bostad går nu ind på det danske boligmarked med etableringen af Ikano Bolig. Det nye selskabs forretningsstrategi går ud på at investere i boliger til ‘helt almindelige mennesker’, som den nye CEO René Brandt, der er hentet fra det NCC-udskilte Bonava, formulerer det.

– Vi kommer primært til at investere i områder, hvor grundpriserne gør det muligt at bygge boliger til almindelige mennesker og som grundpriserne er lige nu bliver det til at starte med nok primært rundt om København. Vi vil også gerne have boliger i København, men kommer ikke til at investere på de dyreste beliggenheder, som for eksempel ved havnefronten. Der har allerede været em stor interesse for vores virksomhed og vi arbejder allerede på et par konkrete investeringer, siger han.

Ikano er en international selskabsgruppe, som ejes af den svenske familie Kamprad, der har tjent sin formue på opbygningen af Ikea. Udover boliger beskæftiger Ikano sig med bank, forsikring, detailhandel og produktion.

Ikano Boligs strategi er at være en langsigtet samarbejdspartner og investor, der både vil udvikle ejerboliger samt opbygge en portefølje af udlejningslejligheder. Udover ejer- og lejeboliger undersøger Ikano også muligheden for at investere i private plejehjem, hvor man indgår en langsigtet aftale med en ekstern operatør.

I Sverige har Ikano Bostad cirka 1700 boliger under produktion og cirka 6000 lejelejligheder i porteføljen. Derudover ejer Ikano Bostad og cirka 500 private plejehjemspladser.

Et af de sociale projekter i Sverige er Ikano akademi, hvor virksomheden giver arbejdsløse unge i de områder man investere i en vej ind til arbejdsmarkedet, ved at give dem en ”læreplads” og bagefter hjælpe dem med at få en fastansættelse hos Ikano eller en af deres samarbejdspartner.

– Vi er en værdidrevet virksomhed og tror på, at det at udvise et social engagement og ansvar i de områder, vi investerer i, er med til at gøre områderne mere tryg at bo i og kommer alle til gode på lang sigt, siger René Brandt.

René Brandt kommer fra Bonava, hvor han var regionschef i København. Derudover har han også en fortid i NCC og Keops Development.

– Jeg er enormt betaget af Ikano som virksomhed, hvor man ”lever sine værdier” og rent faktisk gør, hvad man siger og derudover tager et socialt ansvar. Jeg har valgt at skifte, fordi jeg blandt andet godt kan lide, at vi har et langsigtet forhold til vores kunder. Når man afleverer et ejerboligprojekt, så slipper man typisk sine kunder, men med lejeboliger får man muligheden for på tæt hånd at kunne opsamle erfaringer for hvordan kunderne bruger vores boliger og fællesområder og hele tiden arbejde med at skabe trygge og gode boligområder, siger René Brandt.

Læs også Ann-Beth Senger skifter fra Bonava til FB Gruppen

Læs også Claus Skytte tilbage som regionschef i Bonava Danmark

Kommentarer

Seneste nyt

Pears lurer på opkøbsmuligheder i kølvandet på coronaviruskrisen

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 7. april 2020

Gefion finder ny chefjurist hos kapitalforvalter

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 7. april 2020

EY: Vi kommer nærmere nordiske salgsmandater

Pluss, Kontor, Transaktioner / tirsdag 7. april 2020

– Corona skaber brutal opbremsning

Corona, Rådgivere / tirsdag 7. april 2020

Store dele af detailbranchen må tidligst genåbne 11. maj

Corona, Retail / tirsdag 7. april 2020

AG Gruppen lander overskud på 82 millioner kr. – forventer nyt stærkt år

Pluss, Regnskab og resultater / mandag 6. april 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 16. april kl. 10:00

WEBINAR: Ejendomsmarkedet post corona - seneste udvikling

- 45 minutters webinar med Nicholas Thurø, Managing Partner, RED Cushman

Tirsdag den 21. april kl. 10:00

WEBINAR: Erhvervslejekontrakter og COVID-19 indgreb

- Gratis adgang for dem der har købt adgang til seminaret om Erhvervslejeloven d. 20. august

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland