Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør i Ikano Bolig, René Brandt. Foto: Ikano Bolig

Ikano vil investere milliarder i nye og eksisterende boliger i hovedstadsområdet

En helt ny spiller med milliarder til investeringer i eksisterende boliger og mod på udvikling i nye boligområder har meldt sig på det danske boligmarked. Det er IKEA's investeringsarm Ikano, der har opbygget en organisation med erfarne branchefolk og nu er klar til at rulle strategien ud.

Martin Burlund

fredag 22. september 2017 8:17

Det familie ejede Ikano Bostad går nu ind på det danske boligmarked med etableringen af Ikano Bolig. Det nye selskabs forretningsstrategi går ud på at investere i boliger til ‘helt almindelige mennesker’, som den nye CEO René Brandt, der er hentet fra det NCC-udskilte Bonava, formulerer det.

– Vi kommer primært til at investere i områder, hvor grundpriserne gør det muligt at bygge boliger til almindelige mennesker og som grundpriserne er lige nu bliver det til at starte med nok primært rundt om København. Vi vil også gerne have boliger i København, men kommer ikke til at investere på de dyreste beliggenheder, som for eksempel ved havnefronten. Der har allerede været em stor interesse for vores virksomhed og vi arbejder allerede på et par konkrete investeringer, siger han.

Ikano er en international selskabsgruppe, som ejes af den svenske familie Kamprad, der har tjent sin formue på opbygningen af Ikea. Udover boliger beskæftiger Ikano sig med bank, forsikring, detailhandel og produktion.

Ikano Boligs strategi er at være en langsigtet samarbejdspartner og investor, der både vil udvikle ejerboliger samt opbygge en portefølje af udlejningslejligheder. Udover ejer- og lejeboliger undersøger Ikano også muligheden for at investere i private plejehjem, hvor man indgår en langsigtet aftale med en ekstern operatør.

I Sverige har Ikano Bostad cirka 1700 boliger under produktion og cirka 6000 lejelejligheder i porteføljen. Derudover ejer Ikano Bostad og cirka 500 private plejehjemspladser.

Et af de sociale projekter i Sverige er Ikano akademi, hvor virksomheden giver arbejdsløse unge i de områder man investere i en vej ind til arbejdsmarkedet, ved at give dem en ”læreplads” og bagefter hjælpe dem med at få en fastansættelse hos Ikano eller en af deres samarbejdspartner.

– Vi er en værdidrevet virksomhed og tror på, at det at udvise et social engagement og ansvar i de områder, vi investerer i, er med til at gøre områderne mere tryg at bo i og kommer alle til gode på lang sigt, siger René Brandt.

René Brandt kommer fra Bonava, hvor han var regionschef i København. Derudover har han også en fortid i NCC og Keops Development.

– Jeg er enormt betaget af Ikano som virksomhed, hvor man ”lever sine værdier” og rent faktisk gør, hvad man siger og derudover tager et socialt ansvar. Jeg har valgt at skifte, fordi jeg blandt andet godt kan lide, at vi har et langsigtet forhold til vores kunder. Når man afleverer et ejerboligprojekt, så slipper man typisk sine kunder, men med lejeboliger får man muligheden for på tæt hånd at kunne opsamle erfaringer for hvordan kunderne bruger vores boliger og fællesområder og hele tiden arbejde med at skabe trygge og gode boligområder, siger René Brandt.

Læs også Ann-Beth Senger skifter fra Bonava til FB Gruppen

Læs også Claus Skytte tilbage som regionschef i Bonava Danmark

Kommentarer

Seneste nyt

Petter Stordalen taber 150 millioner kr. på ny dansk offensiv

Regnskab og resultater, Hotel / tirsdag 15. januar 2019

Heimstaden-opkøb for over 1,5 milliard kr. topper listen over største transaktioner

Pluss, Transaktioner / tirsdag 15. januar 2019

EDC Erhverv Poul Erik Bech opruster med investeringspartner i København

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / mandag 14. januar 2019

C.F. Møller Architects finder ny topdirektør

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / mandag 14. januar 2019

Ejendomsselskabet Olav de Linde henter 29-årig økonomichef 

Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. januar 2019

Legekæden vil udvide til 14 byer

Butik / mandag 14. januar 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 17. januar kl. 12:00

Boligdagene 2019

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

Torsdag den 24. januar kl. 09:00

Milliarder i spil fra Lyngby til Ishøj

- udvikling og potentiale langs den kommende letbane

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Sagsbehandler – fast ejendom og entreprise

   

Asset Manager

       

Projektchef til projektudvikling

       

Erfaren projektudvikler

       

Ejendomsadministrator for Castellum

   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland