Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Fokus Asset Management)

Næsten alt udlejet i L’Oreal-huset og Matriklen efter konvertering til flerbrugerhus

Efter L'Oreal Danmark flyttede fra deres domicil i Glostrup er Fokus Asset Management lykkedes med at skabe et attraktivt flerbrugerhus ved at forskønne fællesarealerne og modernisere kantinen. Nu er huset næsten fuldt udlejet, og historien er den samme på 'Matriklen', hvor halvdelen af Geodatastyrelsen lokaler i Nordvest blev ledige efter udflytningen af arbejdspladser.

Martin Burlund

torsdag 21. september 2017 8:44

L’Oreal fraflyttede 2015 Stationsparken 37 Glostrup efter at have haft kontor i ejendommen, som igennem årene fik tilnavnet ‘L’Oreal-huset’. Den franske kropsplejegigant efterlod 6500 kvm kontorarealer og en stor kantine i underetagen.
L’Oreal havde tidligere frigivet en etage, og der var således kun én lejer i huset, da L’Oreal fraflyttede. Fokus Asset Management, som har forvaltet ejendommen i en årrække, stod nu med valget om at finde en ny stor lejer eller konvertere ejendommen til et flerbrugerhus.
– Vi valgte at konvertere fra domicil til flerbrugerhus, fordi det dels spreder udlejers risiko og vi kunne se en positiv forretningsmodel i konverteringen, men også fordi vi oplevede, at der var interesse fra lejerne til mindre lejemål, og fordi de dialoger vi havde med potentielle lejere afspejlede et ønske fra lejerne om, at være en del af et fællesskab med bl.a. fælles kantine, siger Jakob Veino, der er chef for udlejning hos Fokus Asset Management.
Fokus Asset Management iværksatte en istandsættelse af kantinen og en generel opdatering heraf og forskønnede fælles arealer, som før blev anvendt som bl.a. reception.
I starten af 2016 indgår Fokus Asset Management en aftale om forpagtning af kantinen med VIP A/S og hen over 12-15 måneder udlejer ejendomsforvalteren i samarbejde med Lintrup & Norgart lokaler til Geo Info, AGCO Danmark A/S, BO-VEST – Boligsamarbejdet på vestegnen og Biogen Denmark A/S. Nu er der kun et mindre lejemål tilbage på 480 m2.
– Selve pakhusstilen er i sig selv utrolig charmerende og generelt noget som de fleste synes om og forbinder med atmosfære og charme. Vi har arbejdet målrettet med indretning af ejendommen og således indgået samarbejde med Designcraft i forhold til indretning, konceptudvikling og forskønnelse af det indvendige, siger Jakob Veino.
Samme historie på ‘Matriklen’
På hjørnet af Rentemestervej og Bygmestervej er historien lidt den samme.  Ejendommen som i daglig tale kaldes ‘Matriklen’ var udlejet til bl.a. Geodatastyrelsen som havde fordelt sine aktiviteter over to ejendomme på i alt 25.000 kvm.
Som led i Statens beslutning om centralisering og udflytning, samlede Geodatastyrelsen sig i en den ene ejendom, og frigav dermed ved årsskiftet 2016 cirka 6000 kvm.
– Vi havde en fornemmelse af, at der var efterspørgsel efter mindre lejemål i Nordvest, især hvis man kunne skabe et flerbrugerhus med de rette faciliteter. Vores tilgang var lidt den samme som med L’Oreal-huset – vi startede med at etablere en kantine, som før kun havde været placeret i naboejendommen, siger Jakob Veino.
I samarbejde med Colliers, fik vi i Fokus Asset Management hurtigt identificeret et par lejere – herunder Plenti ApS, Attendo København, Fonden for Socialt ansvar,  og så flyttede vi Danske Hospitalsklovne fra en anden ejendom. Ligeledes på ”Matriklen” er der kun ét lejemål tilbage på ca. 680 m² udtaler Jakob Veino.
Læs også: DEAS udlejer 1000 kvm i Sydhavnen efter ombygning af forhenværende Statoil-domicil

Kommentarer

Seneste nyt

Normals kontordomicil og tre andre projekter giver entreprenør rekordomsætning

Pluss, Regnskab og resultater, Entreprenører / onsdag 19. juni 2019

Base Erhverv fordobler årsresultat og øger omsætning med 48 procent

Regnskab og resultater, Entreprenører / onsdag 19. juni 2019

Niam vil øge porteføljen med en milliard kr. i 2019

Investor i Ejendom, Pluss, Investering / tirsdag 18. juni 2019

Sagsbehandling af afgørelse om Ejendomsselskabet Nordens boligplaner skal gå om

Pluss, Projektudvikling, Jura / onsdag 19. juni 2019

Forretningen vokser støt hos Maycon

Regnskab og resultater, NYHEDER DANMARK, Projektudviking / onsdag 19. juni 2019

Industriens Pension henter chef for investeringsrisiko hos AP Pension

Virksomheder og mennesker / onsdag 19. juni 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Property manager/ejendomsadministrator

       

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland