Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: KT Erhvervsbyg)

Tomgang for industribygninger falder og lejepriserne stiger

Markedet for erhvervsbygninger skriger på mere kapacitet, men det er begrænset, hvor meget nybyggeri, der er i gang rundt omkring i landet, lyder det fra Ejendomstorvet.dk, som også rapporterer, at lejepriserne stiger.

Martin Burlund

tirsdag 19. september 2017 8:49

Stigende beskæftigelse og tykkere ordrebøger i industrivirksomhederne har betydet, at der ikke har været færre ledige lagerlokaler og produktionshaller i otte et halvt år. Tomgangen er nede på 2,4 procent – og endnu lavere i flere landsdele – og samtidig oplever Ejendomstorvet.dk store stigninger i lejeniveauerne.

– Opsvinget har betydet, at antallet af ledige lagerbygninger og fabrikshaller er faldet kraftigt – omkring 28 procent – siden 2013. I Vest- og Sydsjælland var der for fire år siden tre gange så mange lokaler og lejemål at vælge imellem som i dag, og i Nordsjælland er udbuddet næsten blevet halveret. Der er efterhånden mangel på gode industrilokaler, og lejeniveauet er det sidste år steget næsten fem procent på landsplan. Højest ligger Københavns omegn med 22 procent og Østsjælland med 14 procent. Der er i den grad brug for nybyggeri, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Også brancheorganisationen Dansk Byggeri peger på behovet for nybyggeri af moderne, energieffektive industrilokaler med stor loftshøjde, god plads til robotstyret produktion samt gode tilkørselsforhold og læsseramper omkring bygningerne.

– Gennem et stykke tid er der efterhånden blevet spist af de ledige lokaler, så de mest attraktive er væk fra markedet igen. Men nybyggeriet udvikler sig med måde, og vi venter ingen ketchupeffekt, blandt andet fordi der stadig, netto, bliver flyttet produktion ud af landet. Jeg har ikke statistisk belæg for det, men min mavefornemmelse siger mig, at nybyggeriet af industrilokaler særligt sker i Storkøbenhavn og på Midtsjælland, siger analysechef Andreas Fernstrøm.

Mavefornemmelsen bliver bekræftet af Dansk Halbyggeri, en total- og styringsentreprenør med base i Galten ved Aarhus.

– Under finanskrisen levede vi nærmest af sportshaller og andet byggeri til det offentlige, men siden 2015 er der kommet bedre gang i industribyggeriet, især på Sjælland. Vi har for eksempel lige indledt byggeri af en stor lagerbygning til Dana Lim i Køge, vi har bygget en produktionshal til en maskinfabrik i Fårevejle i Odsherred og har netop afleveret en testhal for vindmøller ved DTU-Risø og en hal til Gørløse Autoimport i Slangerup. Og jeg er ret sikker på, at 2018 bliver et bedre år end 2017, siger Henrik Madsen, salgs- og projektdirektør samt partner i Dansk Halbyggeri, der omsætter for omkring 250 millioner kr. om året.

Læs også: KT Erhvervsbyg får ordre på 4600 kvm nyt domicil i Odense

Kommentarer

Seneste nyt

Olav de Linde fuldender Ceres Byen med projekt med 130 boliger

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / tirsdag 2. juni 2020

Ny udlejningschef i NCC Property Development skifter fra Nordicals

Entreprenører, Udlejning, Virksomheder og mennesker / tirsdag 2. juni 2020

Pensionskassers værdiansættelse af ejendomme undersøges

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 2. juni 2020

Fusioner og konsolideringer skal være med til at vende nedgang i EDC Erhverv

Pluss, Erhvervsmæglere / lørdag 30. maj 2020

Ny krydstogtterminal i København udskudt på ubestemt tid

Corona, Investering, København / tirsdag 2. juni 2020

Ugen i Ejendom: Fremgang og store handler

Ugen i ejendom / lørdag 30. maj 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland