(Foto: JJW Arkitekter)

JJW Arkitekter vinder renovering af højhusene i Bellahøj

Efter 60 år på Bellahøj Bakke med udsigt over hele København er det på tide med en omfattende renovering af de fem punkthuse på 10-12 etager.

Renoveringen, som JJW Arkitekter er valgt til, indebærer blandt andet udskiftning af klimaskærme og etablering af et tidssvarende ventilationssystem.

– Det er med stor tilfredshed, at vi efter tilbud fra flere rådgivere nu har valgt JJW som totalrådgivere for den omfattende renovering af Bellahøj. Bellahøj er et af fsb´s mest markante byggerier med både arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter, som vi skal bevare, siger Lone Zeeberg, der er bygge- og udviklingschef i FSB.

– Samtidig skal boligerne have et kvalitetsløft, så den samlede bebyggelse lever op til nutidens krav. Det bliver en meget kompleks renovering, hvor vi både skal renovere facade og ventilation, og det på en måde så generne for vores beboere bliver så få som muligt. I det næste år vil beboerne blive inddraget i planlægningen af renoveringen, som skal koordineres med de fire andre boligselskaber på Bellahøj. Vi regner med, at resultatet bliver endnu bedre boliger, hvor vi får bugt med de alderdomstegn husene har og får skabt et bedre indeklima, siger hun.

JJW Arkitekter skal løfte opgaven med at renovere de 266 boliger sammen med Wissenberg, Teknologisk Institut og Svend Ole Hansen.

– Højhusene i Bellahøj er et stilskabende byggeri i dansk arkitekturhistorie, og derfor går vi til opgaven med stor respekt for bebyggelsens eksisterende kvaliteter. Omvendt er det klart, at bebyggelsen efter mere end seks årtier trænger til en kærlig hånd. En af de store udfordringer er netop at finde balancen mellem bevarelse og fornyelse, siger David Ploug, afdelingsleder i By og Bolig hos JJW Arkitekter.

Læs også: 6 arkitektfirmaer vinder rammeaftale til 150 millioner kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder