(foto: Miljø- og Teknikforvaltningen)

Lokalplansforslag vil skabe livlig enklave på 50.000 kvm i fabriksområde på Nørrebro

Et nyt forslag om byfornyelse skal danne rammen om en livlig enklave i området mellem Nørrebrohallen, Tagensvej, Hamletsgade og Baldersgade. Det er den gamle tekstilfabrik Holger Petersen, som skal omdannes til et område for bl.a. iværksættere.

Der er tale om et knap 34.000 kvm område med en tilsvarende byggeprocent, men med det nye forslag skal der bygges 18.200 kvm nye bygninger og tilbygninger, hvilket vil få byggeprocenten op på 185 procent og et samlet areal på 51.600 kvm.

Området indeholder en del bevaringsværdige bygninger, bl.a. et par fredede karréer.

– Det eksisterende bevaringsværdige miljø ønskes udviklet med en blanding af administration, liberale erhverv, service- og værkstedsvirksomheder, udstillinger, butikker og undervisning. Særligt ønsker man, at generere liv i området ved at skabe rum for nyopstartede innovationsvirksomheder og faciliteter til disses udvikling, hedder det i lokalplansforslaget.

Det nye forslag er tegnet af arkitekt Peter Dahl-Hansen. Forslaget ventes at være færdigbehandlet af kommunen i juni 2018.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder