Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Dorte Mandrup Arkitekter)

MT Højgaard skal stå for første fase af IKEA-varehus ved Dybbølsbro

IKEA har valgt MT Højgaard til at udføre første fase af et nyt IKEA varehus i tre etager på omkring 37.000 kvadratmeter ved Dybbølsbro i København.

Martin Burlund

onsdag 6. september 2017 8:43

Inden for de næste par år åbner det første IKEA varehus med beliggenhed midt storbyen ved Dybbølsbro Station på Vesterbro i København. Det er nu afgjort, at det bliver MT Højgaard, der skal udføre projektafklaringsfasen i forbindelse med varehuset.

– Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med næste fase og ser frem til et spændende samarbejde med MT Højgaard om at skabe et unikt IKEA varehus i hjertet af København, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er Ejendoms- og Ekspansionschef i IKEA Danmark.

– Vi har i valget af samarbejdspartner blandt andet haft fokus på at skabe et optimalt samarbejde mellem bygherre og entreprenør, så vi sammen får skabt det helt rigtige varehus til glæde for kunder og medarbejdere. MT Højgaard har vist stort engagement og sammenholdt med den kvalitet og organisation de har tilbudt, har vi store forventninger til samarbejdet.

Det færdige varehus bliver 37.000 kvm stort fordelt på tre etager. På det højeste sted vil varehuset hæve sig 19 meter over jorden, og på taget vil der blive etableret en taghave samt et grønt strøg, der, via taget på IKEA varehuset, kommer til at løbe fra Bernstorffsgade til Otto Busses vej. Derudover vil der blive etableret omkring 370 bilparkeringspladser og cirka 1100 cykelparkeringspladser i forbindelse med varehuset.

– Kontraktformen med tidlig involvering af entreprenør, arkitekt og rådgivere passer godt til, hvordan vi ønsker at arbejde i MT Højgaard. Vi ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med IKEA og projektets øvrige parter for at skabe høj kvalitet i gennemførelsen af københavnernes kommende IKEA varehus, siger Rasmus Hyldekvist Jensen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Projektafklaringsfasen løber frem til marts 2018, hvorefter den resterende del af opførelsen begynder.

Det nye IKEA varehus er en del af en større lokalplan, der i alt omfatter omkring 74.000 etagekvadratmeter på området, der er omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej. Udover IKEA varehuset skal der også bygges et Cabinn-hotel på cirka 21.000 kvadratmeter samt to ’Kaktustårne’ på omkring 16.000 kvadratmeter med op til 500 ungdomsboliger.

Læs også: 37.000 kvm Ikea ved Dybbølsbro bliver en realitet

( Besøgt 658 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Trio presser på for at afskaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Cobblestone lander aftale med pensionsduo efter milliardhandel

Pluss, Administration / torsdag 3. december 2020

Bilfri bypark foran Tivoli tæt på realisering

Byudvikling, København / torsdag 3. december 2020

Familieejet selskab overtager Ankerhus i Skagen i hurtig handel

Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 3. december 2020

Normal vil have huslejen ned i detailbranchen

Retail / torsdag 3. december 2020

Danske Shoppingcentre køber Aalborg Storcenter på 52.000 kvm

Aalborg, Investering, Retail, Transaktioner / onsdag 2. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder