Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bygningsstyrelsen efter milliardkøb: – Vi vil have store knudepunkter frem for selvstændige enheder

Mange stemmer indenfor ejendomsbranchen tilkendegiver i den nyeste udgave af Estate Magasin interesse for klynger og knudepunkter, som kan optimere arealudnyttelse og skabe et solidt netværk. Estate Magasin har blandt andet talt med Bygningsstyrelsen om deres nye lokalestrategi.

Martin Burlund

onsdag 6. september 2017 23:28

Siden 2015 har Bygningsstyrelsen arbejdet på at skabe stærke knudepunkter til statens lejere. Det førte til den overraskende nyhed denne sommer om, at Bygningsstyrelsen havde købt ejendommen Osvald Helmuths Vej 4 på Frederiksberg af revisionsvirksomheden EY for 1.080 millioner kr. Ejendommen er på 55.700 kvm, hvoraf cirka 37.000 kvm er kontor foruden kælder og parkering.

Huset er tegnet af 3XN og var dengang i 2011, da bygningen stod færdig, en af de få ejendomme i Danmark med DGNB sølvcertifikat.

– Vi arbejder ud fra en målsætning om at effektivisere statens lokaleforbrug. Derfor har vi længe set på mulighederne for at danne knudepunkter. Især bliver vi udfordrede i forbindelse med ændringer af ressortområder og organisationsændringer i statens styrelser, siger vicedirektør Kristian LykJensen, Bygningsstyrelsen.

Det er meget dyrt at flytte en styrelse både i direkte omkostninger, men også hvad angår tabt produktivitet.

– Mulighederne for at tilpasse lokalerne til ændringer i styrelsesstrukturen er meget ufleksibel, hvis hver styrelse har en særskilt lokation. Derfor har vi været på udkig efter lokaler, der er beliggende ved trafikale knudepunkter, men som også kan fungere som et internt knudepunkt forstået på den måde, at der kan ændres hurtigt og smidigt på arealudnyttelsen. Den største koncentration af statslige kontorer er der på Slotsholmen.

– Det er et fantastisk knudepunkt. Vi har så mange og sammenhængende kvadratmetre derinde, at vi nemt kan ændre på arealfordeleingen, når forskellige funktioner bliver flyttet fra et departement til et andet. Eller hvis der bliver skåret ned eller mandet op på enkelte områder. Det er det samme, vi gerne vil på Flintholmen og på Kalvebod Brygge, hvor vi bygger nyt i OPP-regi, siger Kristian Lyk-Jensen.

Det er som udgangspunkt billigere for staten at være ejer end lejer, så derfor har Bygningsstyrelsen søgt efter muligheder og velegnede ejendomme for at kunne opbygge et knudepunkt.

Bygningsstyrelsen har købt ejendommen direkte af EY, og Kristian Lyk-Jensen udelukker ikke, at der kan blive opkøbt flere ejendomme.

– Hvis der dukker en god kontorejendom op af samme størrelsesorden til fornuftig pris per kvm., kunne vi sagtens være interesserede i at købe. Mange styrelser og statsinstitutioner sidder i dag i mindre, selvstændige og ufleksible lejemål, og det vil vi gerne have ændret til fordel for knudepunkter

Læs mere om klynger og knudepunkter i den seneste udgave af Estate Magasin. Her tager vi udover Bygningsstyrelsen en snak med den innovative innovationsforsker Bruce Katz, By & Havn, Solstra og adm. direktør for Vidensbyen, Caroline Arends.

Læs også: EY-huset i Flintholm-kvarteret købt afBygningsstyrelsen for en milliard kr.

Kommentarer

Seneste nyt

– Lancerer nyt kontorfællesskab

Pluss, Kontor, Odense / onsdag 12. august 2020

Züblin opsiger medlem af direktionen

Pluss, Virksomheder og mennesker / onsdag 12. august 2020

Coronakrise udløser ny rekord i tomme butikker

Corona, Retail / onsdag 12. august 2020

Sweco ansætter ny chef for bygherrerådgivning

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 11. august 2020

MT Højgaard hyrer gammel kending til at lede milliardprojekt

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 11. august 2020

MT Højgaard udvikler milliardprojekt

Pluss, Projektudvikling, Byudvikling / tirsdag 11. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland