(foto: Realmæglerne)

Tidligere plejehjem udbudt som en af Danmarks dyreste lejligheder til 17,5 millioner kr.

En ejerlejlighed, der ligger på førstesalen i en villa på Kochsvej 30 på Frederiksberg, sniger sig med en udbudspris på 17,5 millioner kroner op i top 10 over landets absolut dyreste lige nu. Det skriver Boligsiden.dk.

– Frederiksberg er i forvejen et af hovedstadens mest mondæne kvarterer, men her taler vi om en bolig, der befinder sig langt over niveau i forhold til, hvad man kan forvente af en bygning, der er over 100 år gammel. Det er tydeligt at se på kvadratmeterprisen, som i juli måned lå på 63.177 kroner, hvilket er knap 20.000 mere end det gennemsnitlige niveau i Frederiksberg Kommune, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Til sammenligning er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på ejerlejligheder i hele landet 25.508 kroner.

Villaen består af flere lejligheder, der står klar primo 2018, og har man forgæves forelsket sig i stedet, uden at have 17,5 millioner kroner på lommen, kan det gøres billigere. Det er nemlig muligt at købe en del af den 277 kvadratmeter store ejerlejlighed, der også udbydes som to separate boliger, hvoraf den billigste kan erhverves for syv millioner kroner.

– Lejligheden kan købes som to lejligheder, men vi oplever en stor efterspørgsel på store lejligheder på omkring 300 kvm, siger ejendomsmægler Thomas Lindberg fra Realmæglerne.

Han fortæller, at Realmæglerne lige nu har stor succes med at sælge store lejligheder bl.a. i de nye projektområder i Nordhavn.

Etageejendommen på Kochsvej har tidligere huset plejehjemmet Lotte, der i en årrække blev ledet af den nuværende ældreminister fra Liberal Alliance, Thyra Frank. Efter plejehjemmet lukkede, blev ejendommen på i alt 738 kvadratmeter i 2014 købt af komikeren Anders Matthesen for 17,5 millioner kroner. Det er vel at mærke det samme beløb som førstesalen nu sælges for. I 2016 skiftede huset igen hænder, og denne gang for 19 millioner kroner.

– Boligmarkedet i hovedstadsområdet har vækstet markant hen over de seneste fem år, og det er salgshistorikken på lige præcis den her bolig et godt eksempel på. Her er det udelukkende tiden, der har arbejdet for en stigning i salgsprisen, og nu hvor huset bliver renoveret, rykker det alvorligt ved prisfastsættelsen, siger Birgit Daetz.

– Der er tale om luksuslejligheder i et yderst attraktivt område centralt i byen. Samtidig er rammerne en smuk, gammel og charmerende bygning, men med spritnyt indmad. Den slags koster.

Sammenlignet med landets – uden sammenligning – dyreste ejerlejlighed, er det lige før, at Frederiksberg-lejligheden fremstår budgetvenlig. Det er fortsat Fortkaj 30, 13. tv. på københavnske Nordhavn, der er på førstepladsen med en udbudspris på knap 32 millioner kroner.

Læs også: By & Havn og PensionDanmark skal udvikle 178.000 etagemeter i Ørestad Fælled Kvarter

 

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder