Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: PR)

HM2 dropper kontordomicil og bygger nyt Scandic-hotel på Kalvebod Brygge til 1,5 milliarder kr.

HM2 med norske Halgrim Thon i spidsen dropper planerne om at bygge et kontordomicil på Kalvebod Brygge, men holder fast i de oprindelige skitser, når byggeriet af et nyt Scandic-hotel skyder op. Hotellet bliver på 40.000 kvm med 632 værelser, en anslået værdi af 1,5 milliarder kr. og får navnet Scandic Spectrum.

Martin Burlund

torsdag 24. august 2017 9:03

Hotelkæden Scandic har indgået en aftale med det norske selskab HM2 om at opføre koncernens største hotel på Kalvebod Brygge i København til 1,5 milliarder kr. Hotellet, der skal brede sig på 40.000 kvm, skal have 632 værelser, restauranter, møde- og konferencefaciliteter mm.

Hotellet ventes klar til indflytning i maj 2021 og skal opføres og indrettes i samarbejde mellem ejeren af grunden, HM2, Dissing+Weitling arkitekter og Scandic som lejer. RED | Cushman & Wakefield har været mæglere.

Dissing+Weitling arkitekter bekræfter, at tegningerne til Scandics nye hotel i store træk er de samme som HM2 hyrede arkitektvirksomheden til at tegne i 2011, da man havde planer om at bygge et stort kontordomicil.

Nu har HM2 valgt at omlægge planerne til hoteldrift, da man har vurderet, at det var mere lukrativt end at opføre et kontordomicil. Lokalplanen giver mulighed for at lave denne omlægning.

Scandic er markedsførende på hotelfronten i Danmark med bl.a. ni hoteller i København-området. Derudover har Scandic to hoteller på vej: Scandic Falconer på Frederiksberg og Scandic Kødbyen, der begge ventes at åbne i 2018.

– København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet, siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group.

Bag byggeriet af Copenhagen Spectrum står Halgrim Thon og hans norske investeringsselskab Havfonn i 50/50 samarbejde med det ligeledes norske selskab Hathon Holding AS. Havfonn har koncentreret sine investeringer i fast ejendom, vandkraft og værdipapirer. Hathon Holding investerer primært i ejendomme i den nordiske storregion Oslo, Gøteborg, København og i værdipapirer.

Til udvikling og opførelse af Copenhagen Spectrum er disse to selskaber gået sammen i det danske selskab HM2 A/S. Det første resultat af deres samarbejde var byggeriet AB6 Weidekampsgade 12-16 på 27000 m² inkl. kælder . AB6 er færdigopført og udlejet. Byggeriet ejes og drives af Havfonn A/S og Hathon Holding A/S og står som referenceprojekt for et byggeri, der har overholdt alle aftaler om rettidig færdiggørelse.

Hathon Holding ejes av Halgrim Thon og hans søn Olav Engebret Thon. Halgrim har arbejdet 31 år som ejendomsansvarlig i selskabet ejet af hans onkel Olav Thon, der er en af Norges rigeste mænd. I 2000 stoppede han i Olav Thon for at satse på sin egen portefølje og købte i Danmark både op i starten af Amager, hvor der i dag ligger domicil for KL og Deloitte og altså på Kalvebod Brygge. Koncernen fokuserer på ejendomsinvesteringer i Norge, Sverige og Danmark.

Læs også 3XN vinder konkurrence om at tegne BørneRiget

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep køber ydereligere 148 boliger af 2E Group for en kvart milliard kr.

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 14. juli 2020

Trods eksplosiv vækst: SBB’s ejendomsportefølje skrumper med flere milliarder kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / tirsdag 14. juli 2020

Top- og bundlinjen falder i Klövern: – Vi har en stabil, langsigtet forretning

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / tirsdag 14. juli 2020

Overskud i BIG tæt på 100 millioner kr. – men Corona skærer i forventningerne til 2020

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / mandag 13. juli 2020

Jens Enggaard deler fa­mi­lie­virk­som­he­der – brødre får hver sin del

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / tirsdag 14. juli 2020

Nyudskilt Gefion-selskab vil øge forvaltningsvolumenen med en halv milliard kr. om året

Pluss, Investering / mandag 13. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland