Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: PR)

HM2 dropper kontordomicil og bygger nyt Scandic-hotel på Kalvebod Brygge til 1,5 milliarder kr.

HM2 med norske Halgrim Thon i spidsen dropper planerne om at bygge et kontordomicil på Kalvebod Brygge, men holder fast i de oprindelige skitser, når byggeriet af et nyt Scandic-hotel skyder op. Hotellet bliver på 40.000 kvm med 632 værelser, en anslået værdi af 1,5 milliarder kr. og får navnet Scandic Spectrum.

Martin Burlund

torsdag 24. august 2017 9:03

Hotelkæden Scandic har indgået en aftale med det norske selskab HM2 om at opføre koncernens største hotel på Kalvebod Brygge i København til 1,5 milliarder kr. Hotellet, der skal brede sig på 40.000 kvm, skal have 632 værelser, restauranter, møde- og konferencefaciliteter mm.

Hotellet ventes klar til indflytning i maj 2021 og skal opføres og indrettes i samarbejde mellem ejeren af grunden, HM2, Dissing+Weitling arkitekter og Scandic som lejer. RED | Cushman & Wakefield har været mæglere.

Dissing+Weitling arkitekter bekræfter, at tegningerne til Scandics nye hotel i store træk er de samme som HM2 hyrede arkitektvirksomheden til at tegne i 2011, da man havde planer om at bygge et stort kontordomicil.

Nu har HM2 valgt at omlægge planerne til hoteldrift, da man har vurderet, at det var mere lukrativt end at opføre et kontordomicil. Lokalplanen giver mulighed for at lave denne omlægning.

Scandic er markedsførende på hotelfronten i Danmark med bl.a. ni hoteller i København-området. Derudover har Scandic to hoteller på vej: Scandic Falconer på Frederiksberg og Scandic Kødbyen, der begge ventes at åbne i 2018.

– København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet, siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group.

Bag byggeriet af Copenhagen Spectrum står Halgrim Thon og hans norske investeringsselskab Havfonn i 50/50 samarbejde med det ligeledes norske selskab Hathon Holding AS. Havfonn har koncentreret sine investeringer i fast ejendom, vandkraft og værdipapirer. Hathon Holding investerer primært i ejendomme i den nordiske storregion Oslo, Gøteborg, København og i værdipapirer.

Til udvikling og opførelse af Copenhagen Spectrum er disse to selskaber gået sammen i det danske selskab HM2 A/S. Det første resultat af deres samarbejde var byggeriet AB6 Weidekampsgade 12-16 på 27000 m² inkl. kælder . AB6 er færdigopført og udlejet. Byggeriet ejes og drives af Havfonn A/S og Hathon Holding A/S og står som referenceprojekt for et byggeri, der har overholdt alle aftaler om rettidig færdiggørelse.

Hathon Holding ejes av Halgrim Thon og hans søn Olav Engebret Thon. Halgrim har arbejdet 31 år som ejendomsansvarlig i selskabet ejet af hans onkel Olav Thon, der er en af Norges rigeste mænd. I 2000 stoppede han i Olav Thon for at satse på sin egen portefølje og købte i Danmark både op i starten af Amager, hvor der i dag ligger domicil for KL og Deloitte og altså på Kalvebod Brygge. Koncernen fokuserer på ejendomsinvesteringer i Norge, Sverige og Danmark.

Læs også 3XN vinder konkurrence om at tegne BørneRiget

Kommentarer

Seneste nyt

Her er Danmarks PropTech-miljø

PropTech / onsdag 21. august 2019

Alma Property Partners åbner kontor i Danmark med ny landechef

Investering, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. august 2019

Almen boligforening bygger 226 boliger i Carlsberg Byen

Bolig, Byggeri, Investering, København / onsdag 21. august 2019

Kullegaard finder nye direktører og udvider ejerkredsen

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. august 2019

Scandinavian Shopping Center Partners køber jysk center med 35 butikker

Pluss, Investering, Retail, Transaktioner / tirsdag 20. august 2019

Niam sælger 16.000 kvm til Region Hovedstaden

Pluss, Investering, København, Transaktioner / tirsdag 20. august 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Property manager/ejendomsadministrator

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland