(foto: Københavns Kommune)

Bjarke Ingels Group og japanske Kengo er finalister i konkurrencen om Papirøens vandkulturhus

Københavns Kommune offentliggjorde i april måned fem prækvalificerede teams til arkitektkonkurrencen for Papirøens vand-kulturhus, som er støttet af Nordea-fonden med 2,1 millioner kr. To finalister skal nu kvalificere deres bud på, hvordan Papirøens kommende vandkulturhus skal se ud.

Vi har udvalgt to visionære forslag til det kommende vandkulturhus, som begge kan tilføje noget nyt og unikt til Papirøen og København. Jeg glæder mig til at finde vinderen – Papirøen skal også fremover være et folkeligt og kulturelt samlingssted for alle københavnerne og byens gæster, siger overborgmester Frank Jensen.

Bedømmelseskomitéen har i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på, at deres bud i særlig grad har formået at imødekomme Københavns Kommunes vision om at bidrage med noget nyt og ekstraordinært til Papirøen og København – hvor vandkulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad sammentænkes på en original måde.

– For blot få år siden lå Papirøen isoleret og uden liv. Men takket være Inderhavnsbroen og de midlertidige aktiviteter, er Papirøen blevet en central bydel med stor betydning for mange københavnere. Derfor skal det nye vandkulturhus være af høj kvalitet, og det er vi nu kommet et skridt nærmere, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Hvilket specifikt team, som vinder den endelige opgave med at skabe Papirøens fremtidige vandkulturhus, forventes offentliggjort i begyndelsen af december.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder