Mørdrup ved Espergærde, hvor Trelleborg vil bygge 17.000 kvm. fabrik på en 90.000 kvm. grund. Foto: RED Cushman & Wakefield.

Bygger fabrik for 3-cifret millionbeløb i Espergærde

– Vi producerer tætningsløsninger til bl.a. bil-, fly- og vindmølleindustrien, og vores kunder kræver høj kvalitet, leveringsdygtighed og stor fleksibilitet af os. Det tror vi bedst, at vi kan sikre ved at holde produktionen i et dansk set-up, hvor vi allerede har stor erfaring med robotteknologi i produktionen.Vi har længe set os om efter det helt rigtige sted for vores nye topmoderne fabrik, siger direktør Jesper Luja Thomsen, Trelleborg Sealing Solutions.

Erfaringerne kommer Trelleborg da også til at trække på, når den nye fabrik skal bygges på den 90.000 kvm. store grund, der ligger ud til Helsingørmotorvejen.

Fabrikken vil stå klar i 2020, og planen er foreløbig, at der skal bygges et fabriksanlæg på cirka 17.000 kvm. Hvordan de øvrige kvm. skal bruges er stadig på tegnebrættet.

– For os har der ikke været tvivl om, at vi helst ville blive i lokalområdet. Vores medarbejdere er dygtige, fleksible og kvalitetsbevidste. Derfor har vi også været på udkig efter en synlig placering i kommunen, der både er let at komme til i bil og med offentlig transport, og hvor logistikken og distributionen samtidig bliver forbedret i forhold til produktionen.

Jesper Luja Thomsen påpeger, at et godt samarbejde med kommunen har haft afgørende betydning for fabrikkens fremtidige placering.

Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær er også begejstret for den nye fabriks placering.

– Her i Helsingør Kommune er det meget vigtigt for os, at der er gunstige forhold for erhvervslivet, så vi både kan fastholde eksisterende virksomheder og tiltrække nye. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Trelleborg bliver i kommunen – både fordi det sikrer gode arbejdspladser, – men også fordi det viser, at vores satsning med One Stop Erhverv er den helt rigtige vej frem for bedre dialog mellem kommunen og erhvervslivet.

I løbet af de næste par måneder går arbejdet i gang med at tegne fabrikken og få de endelige rammer på plads for byggeriet. Den nye fabrik er klar til ibrugtagning i 2020.

Trelleborg Sealing Solutions er en del af Trelleborg Gruppen, der er en af verdens førende leverandører af specialudviklet polymerteknologi til applikationer i krævende miljøer. Trelleborg Gruppen omsætter for cirka 21 milliarder kr. og har 23.245 medarbejdere og afdelinger i 50 lande. I Helsingør er der 370 ansatte.

RED Cushman & Wakefield har været mægler på sagen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder