Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Årstiderne Arkitekter)

Fodbold og stolthed: Årstidernes Per Laustsen fik sin drøm opfyldt i Silkeborg

Der var mange flere følelser end almindelig faglig stolthed, da arkitekt og grundlægger Per Laustsen og administrerende direktør Torben Klausen fra Årstiderne Arkitekter for nyligt deltog i indvielsen af Danmarks nyeste superliga-stadion, Jysk Park i Silkeborg.

Martin Burlund

fredag 11. august 2017 9:24

– Det er altid specielt og med stolthed, at vi er med til indvielser af alle vores projekter – mindre og store. Men et stadion er noget helt specielt, der vækker helt specielle følelser, fordi fodbold og spillet på banen er forbundet med så meget passion og så meget hjerteblod. For tilskuerne, fans, klubberne, spillerne og for os selv personligt, siger Torben Klausen.

Og han ved, hvad han taler om. For Årstiderne Arkitekter har været med til at indvie hele tre ud af de seneste ti nye stadions i Danmark. I Herning, hvor nu afdøde Årstiderne-arkitekt og medejer Henrik Kousgaard tegnede og stod i spidsen for opførelsen af MCH Arena. I Vejle, hvor Årstiderne Arkitekter sammen med samarbejdspartnere vandt konkurrence om opførelsen af byens nye fodboldstadion, og senest i Silkeborg, hvor arkitekt og grundlægger af Årstiderne Arkitekter Per Laustsen fra afdelingen i Silkeborg har stået i spidsen for opførelsen af Jysk Park.

Sportsarenaer er fokusområde

– Stadionbyggeri er spændende opgaver, som for os oprindeligt var funderet i hjerteblod og hjemmebaneveneration. Siden har det med vores høstede, værdifulde erfaringer udviklet sig til et vigtigt element i et af vores strategiske fokusområder, leisure-segmentet, siger Torben Klausen.

Et fokusområde hvor Årstiderne Arkitekter i de seneste år har vundet mange kampe. Således står tegnestuen bag en lang række kulturbyggerier, haller og sportsarenaer rundt om i Danmark og i Norden. Blandt andet Boxen i Herning, wellnesscentret Lübker Square, Nakskov Svømmehal, Almindsø Kurbad, DGI Huset i Herning og Tønder Sport & Fritidscenter.

I Silkeborg har Årstiderne Arkitekter også investeret betydeligt i at skabe landets nyeste stadion:

– Blandt andet fordi det ville være rigtig træls at sidde på hjemmebane og holde med sit favorithold på et stadion, man ikke selv har tegnet, konstaterer Torben Klausen.

Som Henrik Kousgaard var glødende FCM-fan, da han skabte MCH Arena, har passionen også været en væsentligt faktor i det nye stadion i Silkeborg.

– Jamen, det er en kæmpe tilfredsstillelse at se Jysk Park færdig. Det er da drømmen at få lov til at tegne et stadion til sin egen by og den klub, hvor jeg selv har spillet, siger Per Laustsen.

Det er tre år siden, han slog de første streger til det stadion, som nu har rejst sig langs motorvejen og skænket Silkeborg en helt ny profil for de mange, der passerer på den travle hovedfærdselsåre et langt indkast på den anden side af træerne.

Det nye stadion er tænkt, så det matcher naboen, håndboldarenaen Jysk Arena. I Per Laustsens arkitekt-hoved handler det om at »læse« området, så fladerne på håndboldhallen eksempelvis passer med fladerne på det nye stadion.

– Jeg har tænkt meget over gennemsigtigheden. At stadion åbner sig ud mod omverdenen, selv om du som beskuer ikke har adgang. Du kan stå ved hovedindgangen til foyeren og se superligaspillerne træne inde på banen, og når der ellers er 1000 lux ned over banen, virker det som om, der er lys i store vinduer. Det har jeg det godt med, siger Per Laustsen.

Ambitionen om flere stadions

Sammen med resten af virksomheden håber og tror både arkitekten og direktøren, at Jysk Park bliver fulgt op af endnu flere sportsarenaer.

– Da vi vandt byggeriet i Herning, var det benhårdt arbejde fra bunden med blod, sved og hjemmebaneveneration. Derfor var det også glædeligt, at MCH Arena efterfølgende blev kåret til landets bedste stadion. I Vejle var vores erfaring med udvikling af stadion vigtig for, at vi vandt. I Silkeborg var det ikke længere tilfældigt, at vi vandt konkurrencen. Vi har nu opbygget så meget erfaring, og den kan med garanti bruges, hvis der skal bygges andre stadions. I Danmark eller i Norden, vurderer Torben Klausen.

Læs også Her er de 5 nominerede til Årets forbillede

Kommentarer

Seneste nyt

Normal vil fortsætte succesen i Sverige med 100 nye butikker

Retail / onsdag 13. december 2017

Realdania: Der skal færre huse og flere mindre boliger i yderområder

Analyse / onsdag 13. december 2017

Field’s øger omsætningen på mad for fjerde år i træk efter satsning på restauranter

NYHEDER DANMARK / onsdag 13. december 2017

Den nye bydel Vinge giver kaos i Frederikssunds Kommunes økonomi

Byudvikling / onsdag 13. december 2017

Blackrock er tilbage i markedet – køber Danmarks 9. største center i Næstved

Retail, Transaktioner / onsdag 13. december 2017

K. G. Hansen skal bygge multihus til 140 millioner kr. i Billund Lufthavn

Byggeri / onsdag 13. december 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 16. januar kl. 09:00

AARHUS Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland