Estate Media –

Nyheder – Danmark

Svenske Newsec køber Datea af Dades

Newsec har indgået en aftale med Dades om at købe alle aktier i Datea – der sammen med Deas udgør Danmarks største administrationsselskaber. Dermed vil Newsec etablere sig som en af de førende aktører inden for asset management og administration af ejendomme på det danske marked. For Newsec er der tale om et strategisk skridt, der vil styrke selskabets position på det nordiske marked og sikre det en position i Danmark. Datea vil få flere muligheder for at vokse i nye retninger, bedre adgang til at samarbejde med internationale investorer og et større kundenetværk. Flemming B. Engelhardt følger med som CEO i det nye set-up. Newsec Egeskov & Lindquist bliver ikke berørt.

Kamilla Sevel

onsdag 9. august 2017 9:45

Allerede for 3 år siden bekendtgjorde administrationsbenet af svenske Newsec, at nu ville de ind på det danske marked. Men så skete der ikke mere. Nu har Newsec endelig fået fodfæste. Til gengæld er der ikke tale om at starte op i det små, men i stedet plante foden overbevisende i den danske muld med opkøbet af den ene af Danmarks to store administrationsgiganter nemlig Datea.

Dermed sælger Dades sit administrationsben, der oprindeligt blev sat i verden for at forvalte Dades’ egne investeringer, men senere er vokset til Danmarks næststørste med massiv forvaltning for mange andre investorer såvel institutionelle som private.

– Det er det rigtige tidspunkt for Datea at skifte ejere lige nu – både fra et markedsperspektiv og fra et forretningsstrategisk perspektiv. Vi har modtaget flere tilbud på samme niveau, men for os, som også er en af Dateas største kunder, var det vigtigt at finde en ny ejer, der kender og har et langsigtet engagement i virksomheden. Vi har altid understreget vigtigheden af at fokusere på kunder og kolleger og værdsætter den samme filosofi i Newsecs forretningsmodel, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, CEO hos Dades.

Med tilføjelsen af Datea har Newsec nu ca. 1.400 medarbejdere, ca. SEK 370 milliarder under administration, underskriver lejekontrakter på ca. 600.000 kvadratmeter årligt, håndterer transaktioner til en værdi af mere end SEK 30 milliarder og vurderer ejendomme for mere end SEK 1.000 milliarder årligt.

– Som Nordeuropas fuldservice-ejendomsselskab har det kun været et spørgsmål om tid, før vi kunne træde ind på det danske marked med vores tilbud om asset management i forbindelse med ejendomme. Det er især tilfredsstillende at kunne byde vores nye kolleger fra Datea velkommen i koncernen, fordi vi har fulgt dem gennem mange år og har bemærket det fantastiske arbejde, de har præsteret og fortsat leverer. Vi glæder os meget til at arbejde sammen med dem og til at kunne lære af hinanden, siger Björn Lindeborg, CEO for Newsec Property Asset Management.

Fremover vil services inden for Property Asset Management i Danmark blive ydet under Newsec-brandet som Newsec Datea og Flemming B. Engelhardt vil være direktør for den virksomhed.

– Det er rigtig spændende, at vi nu bliver en del af teamet hos Newsec. Jeg føler, at det er det rigtige træk for os, fordi det vil sikre vores relevans både over for vores medarbejdere og vores kunder og gøre det muligt for os at fortsætte med at udvide vores forretning, siger Flemming B. Engelhardt, CEO hos Datea.

I dag er Newsec Nordeuropas førende selskab, som løbende investerer i ny teknologi for at bevare sit forspring i forhold til konkurrenterne og kunne tilbyde de bedste løsninger på det lokale marked.

Datea har en stærk position inden for andelsbolig- og ejerforeninger, og cirka 20 procent af omsætningen og cirka 1.000 kunder kommer fra denne sektor.

Newsec i Danmark

Ejendomsrådgivning vil i Danmark fortsat leveres af Newsec Egeskov & Lindquist, og der er ingen ændringer i ejerskabsstrukturen eller ledelsen af denne virksomhed som følge af Newsecs overtagelse af DATEA. De to organisationer vil arbejde side om side og tilbyde komplementære services.

Læs også baggrunden i artiklen fra 2013 der viser, at strategien er på vej til at gå i opfyldelse

Svensk asset manager vil være størst i hele Norden

Læs også  Newsec opkøber Jones Lang Lasalle i Sverige

Læs også  Store planer hos Bestseller: Brande får højhus på over 200 meter

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland