Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Illustration: Bach Gruppen)

Bach Gruppen på plads med nye boliger i bryggeprojekt til 5 milliarder kr.

Bach Gruppens store projekt på Islands Brygge - Bryggens Bastion - tager et nyt stort skridt med ungdomsboliger og en Rema 1000-butik. Dermed er konkrete projekter for 1,4 milliarder kroner på plads - eller over en fjerdedel af den samlede projektsum på 5 milliarder

Martin Burlund

onsdag 9. august 2017 9:13

Med aftaler med KAB og Rema 1000-kæden om 97 almene ungdomsboliger og en dagligvarebutik tager Bach Gruppen endnu et stort skridt i planerne om at skabe Bryggens Bastion, et helt nyt kvarter med byggeri for fem milliarder kroner boliger og erhverv klos op ad Islands Brygge metrostation og Københavns Universitet.

– I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvadratmeter erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kroner på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen.

Bryggens Bastion er ikke omfattet af regler om almene boliger, men Bach Gruppen har indgået en aftale med Københavns Kommune, der finansierer en del af grundkøbet. På den måde bliver foreløbig ti procent af boligerne i det kommende kvarter almene ungdomsboliger.

– København vokser, og det skyldes blandt andet de mange unge, som flytter til København for at studere. Derfor skal vi løbende skabe endnu flere ungdomsboliger. Med Bryggens Bastion får vi 97 nye almene ungdomsboliger, som er til at betale og har en fantastisk placering tæt på uddannelsesstederne, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Boligselskabet KAB overtager de kommende ungdomsboliger, som ventes at være klar til indflytning i første halvår af 2019.

– Vi ser frem til at få 97 gode, billige og meget centralt beliggende ungdomsboliger. Vi har fået god hjælp fra Københavns Kommune, og vi er samtidig glade for, at Bach Gruppen som privat projektudvikler har inviteret almene boligselskaber indenfor – bebyggelser med både almene og private projekter er med til at skabe en mangfoldig by, og vi får adgang til arealer, hvor vi ikke har økonomisk mulighed for at bygge på egen hånd, siger byggechef Michael Nielsen-Elgaard.

Lejeniveauet bliver 4.400-4.500 kroner om måneden plus forbrug. Boligerne bliver i snit på lige knap 50 kvadratmeter (inklusive andel af fællesarealer), og der kan ifølge KAB-byggechefen godt bo to i en bolig, selv om de er beregnet til en enkelt studerende.

75 procent af arealet på Bryggens Bastion bliver anvendt til cirka 1.000 boliger – hovedsageligt lejligheder i familiestørrelse, men også by-/rækkehuse og ungdomsboliger.

Bach Gruppen lægger vægt på at skabe et attraktivt, grønt boligkvarter med varierede pladser eller byrum og gode forhold for cyklister. Biler holder udelukkende til i p-kælderen og på vejene uden om kvarteret.

Navnet Bryggens Bastion tager afsæt dels i bydelen Islands Brygge, dels i et militært øvelsesanlæg, Faste Batteri, som blev opført på grunden i 1700-tallet. Anlægget bevares som grønt område og bliver restaureret i samarbejde med Københavns Museum samt Slots- og Kulturstyrelsen – og får endda stillet kanoner op.

De øvrige 25 procent af byggeriet går til butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for bl.a. hotel. Byggeriet omfatter to tårne samt en række karrebebyggelser i varierende højde. Det samlede areal er på godt syv hektar eller cirka ti fodboldbaner.

Kommentarer

Seneste nyt

Normal vil fortsætte succesen i Sverige med 100 nye butikker

Retail / onsdag 13. december 2017

Realdania: Der skal færre huse og flere mindre boliger i yderområder

Analyse / onsdag 13. december 2017

Field’s øger omsætningen på mad for fjerde år i træk efter satsning på restauranter

NYHEDER DANMARK / onsdag 13. december 2017

Den nye bydel Vinge giver kaos i Frederikssunds Kommunes økonomi

Byudvikling / onsdag 13. december 2017

Blackrock er tilbage i markedet – køber Danmarks 9. største center i Næstved

Retail, Transaktioner / onsdag 13. december 2017

K. G. Hansen skal bygge multihus til 140 millioner kr. i Billund Lufthavn

Byggeri / onsdag 13. december 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 16. januar kl. 09:00

AARHUS Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland