Esbjerg kan stå foran ny guldalder

Der er mange investorer i Esbjerg, og der er kun få ejendomme til salg.

– Det lægger et tydeligt opadgående pres på centralt beliggende byejendomme. En væsentlig del af grunden er, at der er erhvervsmæssig fremgang i området, herunder i vindmølleindustrien og inden for uddannelse, påpeger Nybolig Erhverv i deres seneste overblik over markedet.

Det er naturligvis med til at skabe en positiv stemning.

– Lejeinteressen er ganske fornuftig blandt de mindre lejemål på op til 300 kvm. Der er også en vis efterspørgsel i mellemsegmentet på 800–1.000 kvm. Omvendt er der kun få virksomheder, som efterspørger mere end 1000 kvm, og der er langt imellem, at de virksomheder søger nye faciliteter.

Esbjerg er base for mange virksomheder i energisektoren, og de vigende priser på olie- og gas har lagt en dæmper på lejeefterspørgslen i området.

– En række af byens større kontorbrugere som Claus Sørensen, Semco og Rambøll har bygget nyt. Det frigør deres eksisterende lejemål, og kontortomgangen i centrum vil dermed blive forhøjet i en periode. Det er vores vurdering, at der i løbet af 2017 vil ske en akkumulering af cirka 40.000 kvm. ledige kontorlokaler i Esbjerg, og en del af dem vil blive konverteret til boliger, forventer Nybolig Erhverv Esbjerg.

Flere af de nye byggerier er også bygget til vækst.

– Det betyder, at der indtil videre er ledige lokaler også i de nye ejendomme. Vi udbyder for eksempel 1.700 kvm. i den nye ejendom som skal huse Rambøll og som står til indflytning 1. september, siger partner og direktør René Neesgaard, Colliers International.

Med afhængigheden af olien har Esbjergs ejendomsmarked fået ligheder med Stavangers. Oliens op- og nedture præger nemlig ejendomsmarkedets udvikling. Men med store investeringer i vindmølleparker er en ny æra på vej, og det er med til at understøtte opdriften i markedet.

– Med de nye aftaler, der er indgået om investeringer i vindmølleparker tror jeg godt, at vi kan stå overfor en ny guldalder. Vi har været nede i et hul ovenpå faldet i oliepriserne, men der er grund til optimisme nu, siger René Néesgaard, og påpeger også, at det giver optimisme, når for eksempel Mærsk Oil beslutter, at selskabets medarbejdere skal samles i Esbjerg.

– Der bliver bygget mange boliger uden, at Esbjerg kan prale af at have en kæmpe tilflytning, så vi vil jo gerne have flere, der flytter til. Omvendt har der måske ikke været de attraktive boliger, som folk gerne vil bo i for at flytte ind til byen. De bliver skabt nu, så spørgsmålet er om det så vil generere yderligere tilflytning. Men det er ikke noget, der ødelægger investorernes interesse. Der er meget stor interesse på investorsiden både for erhvervs- og boligejendomme. Vi sidder netop nu og er i gang med closing på en række boligejendomme, som vi forventer bliver solgt til en udenbys investor, siger René Néesgaard.

Estate Magasin nr. 3 havde netop Esbjerg som regionstema. Læs hele magasinet her

Læs også Esbjerg Havn får ny kunstig ø på 60.000 kvm. til 216 millioner kr. 

Læs også Thylander udvider Esbjerg Storcenter med op til 8 butikker





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder