Arkiv: Aarhus Ø.

Forskel i pris på nye og gamle lejligheder er mindst i København

En opgørelse, som boligsiden Boliga.dk står bag, viser, at kvadratmeterpriserne på nybyggede ejerlejligheder, der er solgt i løbet af det seneste år i Aarhus, i gennemsnit er solgt 6200 kr. per kvm dyrere end de gamle ejerlejligheder.

Det betyder, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på eksempelvis 80 kvm koster cirka en halv million kr. mindre, hvis den er bygget før 2015, end en tilsvarende bygget inden for de seneste to et halvt år.

I Aarhus er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en nybygget lejlighed 35.532 kr.

Af de helt nybyggede lejligheder, der lige nu er til salg i området, ligger de fleste i området omkring vandet nordøst for bymidten kaldet Aarhus Ø. På Aarhus Ø har der tidligere været annonceret lejligheder til salg for priser helt oppe over 20 millioner kr.

Og i 2015 blev en af de nybyggede lejligheder solgt for 13.750.000 kr. For det beløb har køberen fået 225 kvadratmeter, oplyser Boliga.

Ser man på Danmarks fire største byer, er det Odense, der har den største prisforskel på nyt og gammelt.

Af de ejerlejligheder, der er blevet solgt i løbet af det sidste år, er de lejligheder, der er bygget før 2015, i gennemsnit handlet til kvadratmeterpriser, som er 14.570 kr. billigere end nye ejerlejligheder.

Omvendt ser det ud i København, hvor prisforskellen på nyt og gammelt er under 3500 kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder