(foto: Københavns Lufthavne)

Ny udvidelse i Københavns Lufthavn sender passagerer direkte fra metro til security

Flere end 20 millioner mennesker kommer igennem Terminal 3 hvert år – og tallet vokser. Derfor er lufthavnen i gang med en række projekter, der skal give mere plads og gøre rejsen nemmere for de mange passagerer.

Foreløbig er der gang i to projekter. Udskiftning af granitgulvet og en ombygning af udgangen fra bagageudleveringen. 

Nu starter selve udbygningen af Terminal 3 med ekstra 1500 kvadratmeter på tre etager. Den kommende tilbygning placeres i området mellem den igangværende udbygning af sikkerhedskontrollen og den ikoniske, vingeformede Terminal 3, der blev bygget i 1998. 

– Der er først og fremmest brug for mere plads til passagererne. Med den kommende tilbygning bliver der langt bedre plads på gulvet, når man skal gå mellem Terminal 3 og 2, siger Kristian Durhuus, der er driftsdirektør i Københavns Lufthavn.

– Dertil kommer, at tilbygningen skal gøre det muligt at gå fra metroen via en ny gangbro i førstesals højde direkte til både sikkerhedskontrol og Terminal 2. Det vil også give mere plads i stueetagen i Terminal 3, fortæller han.

Byggerierne forventes at være færdige op til sommeren 2018. For passagererne betyder det, at udgangsdøren ved siden af “Informationen” nu er lukket.

Til gengæld er hele karruseldøren midt i terminalen nu åben. Herfra kan man stadig skyde genvej til Terminal 2 langs den nye byggevæg, der netop er opsat udenfor.

– Det kan naturligvis i byggeperioden blive en smule mere bøvlet. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at mindske eventuelle gener, siger Kristian Durhuus.

Af samme grund er den sidste del af udskiftningen af granitgulvet sat i bero og genoptages først efter den travle sommer. Kristian Durhuus lover, at de mange byggerier bliver værd at vente på:

– Terminal 3 er det første og sidste indtryk, de fleste rejsende får af Københavns Lufthavn. Og det skal altså være et godt indtryk, understreger han.

Tilbygningen skal med sin stramme glasfacade fungere som en naturlig fortsættelse af den lidt futuristiske arkitektur, der er så markant ved Terminal 3.

– Derfor rykker vi den nye bygning ‘ærbødigt’ lidt tilbage for ikke at virke for anmassende, siger Kristian Durhuus.

Omkring årsskiftet planlægges yderligere et projekt i Terminal 3 – en gangbro fra metroen i første sals højde, så man kan gå direkte til sikkerhedskontrollen, hvis man som rejsende har printet boardingkort hjemmefra og ikke har en kuffert, der skal tjekkes ind.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder