Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: EDC)

Aalborg-mægler: Tomgangen vil falde markant i andet halvår

Nordjyllands virksomheder har så meget medvind, at der er markant færre tomme lokaler – både kontorer, butikker og lager/produktion, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Der er dog store geografiske forskelle, og Aalborg trækker i høj grad udviklingen, mener lokal mægler, som spår fortsat dyk i antallet af tomme lokaler. 

Martin Burlund

fredag 14. juli 2017 10:37

De nordjyske virksomheder har ifølge Ejendomstorvet.dk så meget gang i hjulene, at landsdelen lige nu oplever landets største fremgang for alle typer erhvervslokaler.

– Nordjylland har oplevet et dyk i tomme lokaler, så kun godt seks procent står ledige. Det er under landsgennemsnittet og samtidig et af de største fald i landet. Inden for lager og produktion står under to procent af lokalerne tomme. Det er det laveste i hele landet og et niveau, der har været konstant gennem adskillige kvartaler. Butikkerne har fortsat fremgangen fra sidste år, selv om der stadig er lidt flere ledige forretningslokaler end i det øvrige Danmark, siger Simon Birch Skou, Adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, der aktuelt rummer 931 nordjyske lejemål og erhvervsejendomme.

Billedet tegnet af de mange tal i portalen bliver godkendt hos Nybolig Erhverv i Aalborg: 

– Der er vækst i samfundet, virksomhederne tjener igen penge og tror på fremtiden. Vi oplever stor efterspørgsel af kontorer, især i Aalborg, som har en tilvækst på 1500 indbyggere hvert år. Udviklingen bliver forstærket af, at Aalborg i alt får omkring 400 ekstra jobs med statens udflytning af arbejdspladser, og så har omdannelse til boliger fjernet en del lejemål. Vi tror derfor, at lejeniveauet for kontorer vil stige den næste tid, og at tomgangen vil falde markant i andet halvår, siger partner Kim Jacobsen.

Home: Udflytning af Skat giver boligboost til provinsbyer

For lagerbygninger og fabrikshaller er situationen stort set tilsvarende ifølge Nybolig-erhverv mægleren.

– Virksomhederne har brug for flere kvadratmeter, særligt logistikfirmaer og håndværksvirksomheder. Der er ikke meget tomgang, og der bliver bygget noget rundt omkring, men der er stadig ikke decideret mangel på lokaler. I øjeblikket nyder Frederikshavn godt af den store havneudvidelse. 

Under to procent af lager- og logistikbygninger samt fabriksejendomme står tomme, hvilket er nogenlunde samme niveau som før krisen. Dermed har Nordjylland landets laveste tomgang for industribygninger. 

For butikslokaler er billedet mere broget. Med 6,3 procent tomme butikker døjer Nordjylland på den ene side med flere ledige lokaler end resten af landet, men har på den anden side oplevet dyk i tomgangen på næsten tre procentpoint på blot to år. 

– Særligt Aalborg midtby klarer sig fint. Her kommer mange ekstra studerende gennem en årrække, og det har skabt grobund for et miljø med mange cafeer og take-away-butikker. Tendensen bliver forstærket af byens stigende indbyggertal. Hjørring klarer sig også godt med et stort opland, mens Frederikshavn er udfordret af faldende indbyggertal, men vi håber, at havneudvidelse og projekter med byudviklingen kan vende udviklingen også for detailhandlen. Landsdelen mærker urbaniseringen, så nogle butikker i enderne af strøgene i de mindre byer bliver nedlagt. Nogle bliver omdannet til klinikker eller andre funktioner, andre til boliger, siger Kim Jacobsen fra Nybolig Erhverv i Aalborg.

Kommentarer

Seneste nyt

SEB Ejendomme sælger 26.000 kvm. i Teknikerbyen til PensionDanmark

Transaktioner / fredag 19. januar 2018

Calum udvikler 220 lejelejligheder med nyttehaver for 350 millioner kr.

Aalborg, Bolig, Bæredygtighed / torsdag 18. januar 2018

Cafe Sommerskos tidligere lokaler er sat til salg

København, Retail / fredag 19. januar 2018

Skou Gruppen ombygger 10.500 kvm domicil på et halvt år

Konvertering, Udlejning / fredag 19. januar 2018

Dall og Lindhardtsen skifter adm. direktør – Kjeld K. Knudsen går på pension

Virksomheder og mennesker / fredag 19. januar 2018

1.300 kvm butik i Aarhus lukker – er for stor

Aarhus, Retail / fredag 19. januar 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Torsdag den 1. februar kl. 12:00

Boligdagene 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland