Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Domea)

Domea skal bygge 14.000 kvm almene boliger i Nordhavnen

De første almene boliger i Københavns Nordhavn er snart en realitet med valget af Daurehøj Erhvervsbyg som hovedentreprenør på boligbyggeriet Orienten i Århusgadekvarteret. Orienten indeholder 134 boliger fordelt på 14.000 kvm almene boliger, ungdomsboliger og boliger til borgere med særlige behov.

Martin Burlund

torsdag 15. juni 2017 10:35

Byggeriet af Orienten er det første almene byggeri i Nordhavnen. Men selvom boligerne er almene og dermed langt billigere end områdets øvrige boliger, er der stadigvæk lagt vægt på høj kvalitet, oplyser Domea, der er bygherre. De mener ikke, at man kan med det blotte øje se, at der er så stor forskel på, hvad det koster at bo i de enkelte lejligheder.

– Vi er stolte over at kunne bygge i så attraktivt et kvarter i så høj en kvalitet og med så gennemført en arkitektur. Der er arbejdet meget med facader og karréer, så de almene boliger fletter sig sammen med områdets øvrige byggerier. Vi vil her levere et byggeri produkt, som de kommende beboere og brugere af området vil blive glade for, og som vil falde godt ind i dette spændende boligmiljø midt i Københavns maritime historie, siger Preben Stampe Rasmussen, næstformand for Boligselskabet Domea København.

Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og KHS Arkitekter og er beliggende i det såkaldte Århusgadekvarter i den indre del af Københavns Nordhavn.

– Nordhavnen er jo et spændende nyt kvarter, hvor der også pt. bygges nogle af Københavns dyreste og mest spektakulære boliger. Vi er glade for, at Domea.dk har fået den betroede opgave det er, at bygge almene boliger i dette kvarter, som har så mange indlysende gode kvaliteter. I Domea.dk lægger stor vægt på, at skabe rammer for godt naboskab og det gode boligliv. Det betyder faktisk meget for os, når vi planlægger et byggeri – og det har også betydet noget for os i Nordhavnen, siger Charlotte Nørbak, byggechef hos Domea.dk

Byggeriet vil – udover at være boliger i høj kvalitet – samtidig også tilgodese Københavns Kommunes behov for byggeri af både servicelov-boliger samt en integreret daginstitution. Derudover vil der bygges erhvervslokaler med plads til f.eks. café og restaurant o.l. I forbindelse med boligerne etableres grønne fællesarealer i forskellige størrelser, som skal understøtte beboernes forskellige behov med alt fra nyttehaver til legearealer.

Ifølge byplanlæggerne bygger kvarterets karakter på områdets lange historie og stærke identitet. Området rummer et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets fortid. Store dele af karakteren bevares selvom området omdannes til et blandet nyt byområde.

Kommentarer

Seneste nyt

Field’s øger omsætningen på mad for fjerde år i træk efter satsning på restauranter

NYHEDER DANMARK / onsdag 13. december 2017

TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Virksomheder og mennesker / tirsdag 12. december 2017

Bygningsstyrelsen vælger Sweco, Emcon og Arkitema som bygherrerådgivere for de næste to år

Rådgivere / tirsdag 12. december 2017

Museumsbyggeri til 263 millioner kr. i udbud i den nye bydel Vinge

Byggeri / tirsdag 12. december 2017

Schmidt Hammer Lassen skal tegne bibliotek i England til 80 millioner pund

Arkitektfirmaer, Internationalt / tirsdag 12. december 2017

Erhvervsmægler fylder 50

Virksomheder og mennesker / mandag 11. december 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 16. januar kl. 09:00

AARHUS Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland