Estate Media –

Nyheder – Danmark

Ugen i Ejendom: Nu skal fyrtårnene i branchen frem

En af ugens mest læste nyheder blev lanceringen af den årlige Estate Media pris. Og det er da også vigtigt, at man i en branche husker at minde sig selv om, at nogle gør det så godt, at deres eksempel bør inspirere. Så læg hovedet i blød her i weekenden og send et forslag til kandidat. De sidste handler er ved at komme på plads i branchen, der er ved at komme i sommerstemning, og det prægede også ugen.

Kamilla Sevel

lørdag 10. juni 2017 11:25

I slutningen af juni lancerer vi årets afstemning om Estate Media priserne, og så går det løs henover sommeren. Sidste år stemte flere tusind, og det forventer vi i Estate Media også vil ske i år. Det hele drejer sig om, hvem der går hjem med de næste 5 skulpturer, der i dag allerede står hos 20 aktører fra hele branchen. Opfordringen til at nominere nogle af dem, der har gjort det godt i branchen i år, blev da også en af ugens mest  læste nyheder. Og det er da også vigtigt, at vi i branchen husker at minde sig selv om, at nogle gør det så godt, at deres eksempel bør inspirere.

Så læg hovedet i blød her i weekenden og send en mail. Alle kan nominere – man kan også nominere sig selv, og det kan også gøres anonymt. Redaktionen udvælger 5 i hver kategori, som går videre til den egentlige afstemning, og så er der frit slag til at “lobbye” og stemme henover sommeren. Vinderen bliver afsløret den 31. august på Ejendomsdagene.

Læs Nominér din kandidat

Nyhedsmæssigt har ugen kredset omkring butikker. Der er – som du også kan læse i Estate Magasin, der udkommer i den kommende uge – et enormt opbrud i gang i discountsektoren især. Netto udvider og lancerer nye koncepter, hvor det gule skrigende bliver neddæmpet og mere Føtex-agtigt, Kiwi lukker, Aldi nedjusterer, og det er på flere måder en meget stor markedsforskydning, der er i gang.

Læs Dansk Supermarked overtager Kiwi-lejemål

Og hvad betyder det så for ejendomsbranchen? Konkret har det naturligvis betydet, at en række ejendomsinvestorer har haft travlt de seneste uger, hvor de skulle se på lejekontrakter, genudlejningsmuligheder og meget andet ovenpå Kiwi-beslutningen. På sigt betyder det også en forandring i de låste detailhandelsbegreber, vi har set de seneste 20 år, og dermed igen en større kompleksitet i efterspørgselsbilledet.

Læs Kiwi lukker i Danmark

Det er endnu engang med til at understrege, at man som ejendomsinvestor ikke kan læne sig tilbage og forvente, at tingene nu engang er, som de er. Aktiv involvering bliver stadig mere nødvendig, men der er stor konservatisme i branchen, og det er fortsat mere reglen end undtagelsen mange steder, at ejendomsejerne i størst muligt omfang slipper følingen med lejerne, når lejekontrakten er underskrevet.

Læs Aldi lukker 32 butikker i Danmark

Blandt de nye historier, der endelig kunne bekræftes denne uge var også, at Thylander Gruppen er ved at få gang i udvidelsen af Esbjerg Storcenter. Flere nye butikker er på vej. Der er i forvejen røre i Esbjergs butiksmarked, der i mange år har kunnet tillade sig at sove lidt af en tornerosesøvn, fordi der ikke kom nye kvm. på markedet. Det har ændret sig med Broen Shoppingcenter, Vestjyllands største, der med TK Development og Capman som udviklere nu leder efter nye ejere.

Sadolin & Albæk fik den sag, og den strukturerede proces skal så vise, om der er tillid til butiksmarkedet i Esbjerg på længere sigt. Er der det, kan vi se en institutionel investor ende med de 30.000 kvm. – er der ikke i helt så høj grad, vil vi nok nærmere se et salg til en lidt mere opportunistisk international investor eller dansk privat fond. Thylander Gruppen er som nævnt allerede eksponeret i både marked og segment.

Læs Thylander udvider Esbjerg Storcenter med 8 butikker

I den kommende udgave af Estate Magasin går vi netop tæt på Esbjerg. Danmarks 5. største by nåede lige at blive en del af det etablerede ejendomsmarked, men så faldt olieprisen, og der blev usikkerhed om off-shore aktiviteterne på sigt. Dermed røg byen ud af investorernes primære horisont. Men noget kunne tyde på, at der igen er interesse for byen især på boligsiden med den begrundelse, at der i så stor en by altid vil være en efterspørgsel på boliger.

Det bliver spændende at følge ringene sprede sig i vandet de kommende år. Det er kun få år siden, at mange havde svært ved at se, hvordan Odense skulle få momentum igen, men det sker nu. For slet ikke at tale om Aalborg, der efter krisen var dømt ude, fordi ingen veje førte forbi Aalborg på turen mellem Aarhus, København og ned til Europa. De forestillinger er gjort til skamme med en supereffektiv lufthavn og et suverænt universitetsmiljø og lige nu er der masser af interesse og investorer fra både København og internationalt, der ser interesseret på Aalborg.

Læs Nybolig Erhverv sælger 3 projektejendomme i Aalborg for 75 millioner kr.

I Aarhus besluttede man i denne uge at ansætte 10 ekstra byplanlæggere. Og det ser udefra ud til at være en klog beslutning. Det er forståeligt, at mange kommuner forsøger at komme med på vognen i disse år og skabe mest mulig udvikling og interesse for deres lokale område. Men både risikoen for, at man mister overblikket og ikke får gennemgået en ny case med nye udfordringer på den korrekte måde eller at man omvendt på grund af travlhed mister interesserede investorer eller gode projekter, er markant forhøjet, når hjulene drejer meget hurtigt.

Læs Aarhus opretter 10 nye stillinger indenfor byplanlægning

Derfor er det en klog beslutning at sørge for, at der er kapacitet til rent faktisk at være en både kompetent men også troværdig modpart i planmyndighederne. Ikke mindst fordi det er vigtigt at sørge for, at medarbejderne ikke bare lader sig rive med af den gode stemning. For selvom der er et incitament hos udviklerne til at skabe øget værdi i projekterne, så skal det være myndighederne og ikke branchen, der bærer det endelige ansvar for at udvikle Danmarks byer bæredygtigt i enhver henseende og ikke mindst skal de være fremtidssikrede, så de i videst muligt omfang  kan absorbere den måde, verden udvikler sig på.

Læs Mads Nørgaard åbner butik i latinerkvarteret i Aarhus

Derfor var det umiddelbart en god nyhed fra Aarhus, der i øvrigt også har god brug for det med masser af byudvikling på vej. En anden af ugens mest læste nyheder var nemlig, at Deas kunne melde ud, at endnu et byggeri i Ceres Byen, som i forvejen ligger i den dyre ende af det aarhusianske marked, kunne melde ud, at de 230 lejligheder blev udlejet på kun 2 måneder. Men de næste opgaver  bliver så uden Ulrik Esbjørn med på holdet, for han er nemlig skiftet til Solstra, og det var der også mange, der i denne uge nu fik styr på ved at følge Estate Medias nyheder. Tak for det!

Læs Deas melder alt udsolgt i 230 nyopførte lejligheder i Ceres-byen

Læs Ulrik Esbjørn skifter fra Deas til Solstra

Og husk nu at nominere så mange gode eksempler fra branchen som muligt. Se kategorierne og send en mail til [email protected] – intet eller ingen er for stort eller for småt. Jeg glæder mig til at høre jeres gode eksempler.

Se Nominér din kandidat

Rigtig god weekend!

Kommentarer

Seneste nyt

Dansk-udenlandsk investorkreds køber sjællandsk shoppingcenter for omkring 30 millioner kr.

Pluss, Investering, Retail, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Colliers: Transaktionsvolumenen vokser fra 8 til over 25 mia. kr. på et kvartal

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Logistic Contractor forstærker i Danmark med projektleder

Industri og logistik, Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

To tidligere boligdirektører træder til efter fritstilling af direktør i Helsingørs største boligselskab

Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

Thylander-fond køber 5.651 kvm opløst andelsboligejendom med 80 boliger

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 14. oktober 2019

Nordjysk entreprenør firedobler bundlinjen: Vi skal ikke vækste for enhver pris

Regnskab og resultater, Entreprenører / tirsdag 15. oktober 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 22. oktober kl. 09:00

Tagboliger og altaner

– udvikling, projekter og rentabilitet

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten provinsen

Jobmarked

Nyeste opslag

Account Manager

     

Projektleder til konferencer og events

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland