Fokus Asset Management investerer 200 millioner kr i Østerport II

Ved Østerport Station opfører Fokus Asset Management nu Østerport II. Den nye bygning på 17.000 kvm skal erstatte den grå betonbygning ved siden af Østerport Station på Oslo Plads 2.

Byggearbejdet starter i maj i år, og huset forventes færdigt i første halvår af 2019.

– Med Østerport II skaber vi rammerne for den mest attraktive arbejdsplads i Danmark. Det gælder både i forhold til faciliteter, udsigt og indretning. Huset kommer til at blande fremtidens kontorhus med et levende butiksliv i stuen og underetagen samt spændende arkitektur, som integrerer bæredygtige tiltag som solceller og fjernkøling, siger Tonny Nielsen, CEO hos ejendomsforvalteren Fokus Asset Management.

Fra husets første sal monteres store vinduespartier og etableres eksklusive loungeområder med panoramaudsigt over hele København – herunder udsigt over Marmorkirken, Kastellet og Østre Anlæg. Flere lejemål har endvidere direkte adgang til privat gårdhave i tredje sals højde. Faciliteter, der ifølge Fokus Asset Management allerede har skabt stor interesse i markedet.

– Selv om byggeriet først lige er gået i gang, så oplever vi en overrumplende interesse. Vi er allerede i dialog med en række potentielle lejere til både større og mindre lejemål. Tilbagemeldingerne på hele projektet er meget positive. Udover den fænomenale udsigt, så er det specielt ejendommens arealeffektivitet og infrastrukturmæssige beliggenhed ved siden af den nyrenoverede Østerport Station og kommende Metro, som bliver fremhævet og rost. Det bekræfter os kun i, at vi har fat i en enestående adresse med et stort fremtidigt potentiale, siger Klaus Petersen, Asset Manager hos Fokus Asset Management.

Østerport II bliver tegnet af det københavnerbaseret KHR Arkitekter. Tegnestuen har fået til opgave at designe Østerport II som et levende hus, der kan give værdi tilbage til det byrum, ejendommen er en del af – og være med til at udvikle et lokalområde, hvor københavnerne kan arbejde, handle og slappe af.

– Østerport får en arkitektonisk perle, der både pirrer nysgerrigheden og tager hensyn til kvarterets bevaringsværdige bebyggelser og grønne områder. Udefra vil arkitekturen blive sanset forskelligt afhængig af vejr, synsvinkel og omgivelser, ligesom den geometriske facade skaber et bølgende forløb omkring huset, der kommer til at skabe et nyt og tilgængeligt byrum, siger Mikkel Beedholm, arkitekt og partner hos KHR Arkitekter.

I husets stue- og underetage vil der blive etableret butikker, dagligvarehandel, food courts og lignende.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder