Claus Lønborg (Foto: Copenhagen Capacity)

Copenhagen Capacity jagter Brexit-virksomheder til København

Den britiske it-virksomhed Hedgehog Lab har åbnet sit første europæiske kontor i København, der kan blive virksomhedens europæiske hovedkontor efter Brexit. Det er sket efter vejledning af Copenhagen Capacity, der er sat i verden for at fastholde og tiltrække virksomheder til regionen.
Forud for beslutningen om at slå sig ned i København ligger en grundig kortlægning af det nordiske marked. Resultaterne viste, at Norden både har mange små virksomheder og store konsulenthuse, men at der er efterspørgsel efter mellemstore virksomheder med speciale i mobile løsninger.
– Vi har haft kig på Norden i et stykke tid. Vi undersøgte forskellige muligheder, og København, som kun ligger halvanden time fra Newcastle med fly, har den bedste placering for os. Vi ønsker at beholde vores globale hovedkontor i Newcastle, men Brexit har gjort det nødvendigt med en ny indgang til det indre marked, siger Sarat Pediredla, direktør og medstifter af hedgehog lab.
Copenhagen Capacity, mener, at hedgehog lab blot er en af mange teknologivirksomheder, som med fordel kan kigge mod København i forbindelse med Brexit.
– Brexit er starten på en ny virkelighed for mange virksomheder og EU-organisationer, og størstedelen er allerede ved at overveje deres næste skridt. København er i dag en by, hvor der sker meget inden for fx ny teknologi til finanssektoren, big data og smart city-løsninger. Kombineret med gode rammevilkår og en højtuddannet arbejdsstyrke gør det København til et attraktivt valg for virksomheder, der gerne vil bevare tilknytningen til EU’s indre marked, siger Claus Lønborg, adm. direktør i Copenhagen Capacity.
– Det er stadig meget komplekst. Ingen kender konsekvenserne af Brexit, og det er uvist, hvor mange år der går, før en exit-aftale er endeligt på plads. Men vi ved, at en række virksomheder allerede nu bliver nødt til at rykke på sig og er i fuld gang med at planlægge forskellige exit-scenarier, siger han.
Danmark er langt fra det eneste land, der bejler til de britiske udflyttere, og på flere felter er København ikke det naturlige eller stærkeste førstevalg. Men den danske hovedstad har en fordel, som kan tippe pilen i vores retning.

– Vores levestandard. Greater Copenhagen er et af verdens mest attraktive steder at bo og arbejde – her er trygt, rent og grønt, og der tid til både familie og karriere. Stort set alle de virksomheder, der skal flytte forretningsfunktioner ud af Storbritannien, mister knowhow, hvis ikke medarbejderne flytter med. Derfor skal vi blandt andet tale til medarbejderne, forklarer Claus Lønborg.

Ifølge Copenhagen Capacity er det følgende virksomheder, som vi kommer til at tiltrække i de kommende år:

Hvem er det så, der bør se sig om efter nye kontoromgivelser? En række brancher forventes at blive påvirket af Brexit, fx:

  • Life science-virksomheder, fordi kliniske forsøg skal foretages i EU for at få ny medicin godkendt i EU.
  • Tech-virksomheder er meget afhængige af udenlandsk talent. Hvis talenterne ikke fortsat får opholdstilladelse i Storbritannien, må virksomhederne flytte.
  • Tredje landes hovedkontorer har indtil nu typisk ligget i London, når amerikanske og asiatiske virksomheder åbner et europæisk hovedkontor. Hvor søger disse virksomheder hen nu?
  • EU-agenturer som det europæiske lægemiddelagentur, EMA, fordi EU-agenturer skal ligge i et EU-land. København har meldt sit kandidatur som værtsby for EMA og dets ca. 900 medarbejdere.
  • Datacentre, fordi en række EU-relaterede databaser skal ligge i et EU-land. Da det tager tid at bygge et datacenter, er disse virksomheder allerede under tidspres.
  • Finansielle virksomheder står til at miste deres passporting rights, som giver adgang til at tilbyde sine services i alle EU-lande, når man har tilladelse til i ét EU-land. Akkrediteringen i et nyt land tager op til to år.
Læs mere om Copenhagen Capacity her.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder