Tomgang i butikslokaler i Sydjylland sætter rekord med 9,3 procent

Shoppeglade esbjerggensere kunne før påske boltre sig i 70 nye butikker fordelt på 30.000 kvm i det nye butikscenter Broen. Men Sydjylland har ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk 160.000 kvm tomme butikslokaler, hvilket gør Sydjylland til den landsdel, der har den højeste andel af tomgang – 9,3 procent sammenlignet med landsgennemsnittet på 5,6 procent.

– Mens tomgangen det seneste år er faldet på landsplan, er den steget i det sydjyske, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

For ti år siden stod kun omkring to procent af de sydjyske butikslokaler tomme, men med finanskrisen skød andelen af ledige lokaler i vejret. Siden 2012 har tomgangen for lejemål til butikker, cafeer og spisesteder ligget omkring ni procent i landsdelen, som de seneste fem kvartaler har haft landets højeste tomgang. Det sidste år er tomgangen steget fra 8,5 til 9,3 procent.

Aktuelt har Ejendomstorvet.dk 277 ledige butikslokaler i hele Sydjylland – heraf 42 i Esbjerg.

– Der har været mindre aktivitet i bymidten end normalt, fordi mange aktører har afventet Broen. Lejeniveauerne er generelt lavere end for fem år siden, og det bliver spændende at følge, hvordan Esbjerg absorberer 30.000 kvm ekstra butikker. Regeringens nylige aftale om Nordsø-olien (med Mærsk, red.) giver mange vellønnede job, og Mærsk flytter sit oliehovedkvarter til byen. Det er godt for byen og området, og det vil bidrage til at understøtte detailbranchen lokalt, siger Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech på Kirkegade i Esbjerg.

Læs mere om udlejningen af butikslokaler i det centrale Esbjerg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder