Dorte Mandrup har fundet inspiration i den traditionelle engelske landsby til udformningen af Hannebjergboligerne

Dorte Mandrup vinder konkurrence om nyt boligområde i Hørsholm

Arkitektfirmaet Dorte Mandrup Arkitekter skal tegne Hørsholm Kommunes nye boligområde “Hannebjergboligerne” blandt 13 indsendte forslag. De 25-30 boliger skal opføres i størrelser fra 110 kvm til 140 kvm i grønne omgivelser i nærheden af bronzealderhøjen Hannebjerg i Hørsholm med den traditionelle engelske landsby som forbillede.

– De engelske landsbyer er bygget op omkring et haverum med masser af frodighed og plads til både det intime og private og adgang til fællesskabet. Det grønne er rammen omkring bebyggelsen, og derfor vil vi etablere et grønt hovedstrøg, som forbinder de to naturområder omkring bebyggelsen.  Der skal det blandt andet være trygt at færdes og lege for børnene. De skal billedlig talt kunne “blive væk” uden at det bliver farligt, siger Dorte Mandrup.

Målgruppen for bebyggelsen er familier, par og enlige og derfor vil der blive indrettet et- og toplanshuse. Alle boligerne bliver beklædt med teglspån på både tag og facader for at give et skulpturelt udtryk. Teglspån er et naturmateriale, der patinerer smukt, og ikke kræver nogen vedligeholdelse.

Hannebjerglund ApS er bygherre på projektet og byggeriet forventes færdigt i starten af 2019.

For et år siden vandt Dorte Mandrup Arkitekter den svenske arkitekturpris Träpriset. Læs mere her.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder