Visualisering af Thomas B. Thrigesgade renoveringen som er en af de projekter, der skal forvandle Odense i de kommende år og gør, at investorerne igen har fået øje på byen.

PKA bygger 140 lejligheder i Odense til 250 millioner kr.

PKA står bag opførelsen af 140 lejligheder i Odense med en investering på 250 millioner kr. Odenses borgmester glæder sig over investeringen i byen.

– Odense er inde i en rigtig god udvikling, byggekranerne holder i kø, og en helt ny bydel skyder frem midt i byen. Mellem 2012 og 2022 bliver der investeret 40 milliarder kr. i Odenses fysiske forandring. Det skaber fornyet optimisme og ikke mindst nye arbejdspladser. Derfor er jeg også glad for, at endnu et af de store pensionsselskaber nu investerer i vores by, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Den positive udvikling er netop årsagen til, at PKA finder det interessant at investere i boligbyggeriet.

– Etableringen af det nye super sygehus og letbanen, der kommer til at forbinde byen på en ny og effektiv måde, vil være med til at tiltrække mange nye borgere. Det er selvfølgelig med til at gøre det attraktivt at bygge kvalitetsboliger i Odense, hvor vi samtidig kan få et godt afkast til vores medlemmers pensioner, siger ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA, der derfor ikke afviser, at PKA vil investere mere i Odense fremover.

Han understreger, at byggeriet vil følge energikravene for 2020-reglementet, hvilket betyder, at det er 33 procent mere energieffektivt end gældende lovkrav.

– PKA har en ambitiøs klimastrategi på ejendomsområdet, hvilket indebærer, at vi vil reducere den gennemsnitlige CO2-belastning for vores ejendomme med 40 procent frem mod 2020. Vores medlemmer forventer, at vi udover at skabe et godt afkast, gør en positiv forskel. Samtidig kan vi se, at lejere i stigende grad efterspørger bæredygtigt byggeri, siger Nikolaj Stampe.

Opførelsen af de 140 lejligheder sker med entreprenørfirmaet KPC, som PKA også samarbejder med omkring byggeriet af et nyt psykiatrisk center ved Skejby i Aarhus.

Fakta
• De 140 lejligheder på Rugårdsvej 18-20 i Odense bliver på mellem 60-110 kvm. De forventes at stå klar i 2020.
• PKA har investeret ca. 17,8 milliarder kr. i danske ejendomme og cirka 2,6 milliarder kr. i udenlandske ejendomme. PKA har cirka 6.650 boliger i Danmark og yderligere cirka 3.000 boliger er under opførelse.
• PKA har en samlet formue på 250 milliarder kr. og administrerer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet og har 300.000 medlemmer, som er sikret pensionsordning via overenskomster.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder